Shëndeti

Video/ Endometrioza dhe dhimbjet e forta të ciklit, rrëfyer nga vajzat që e vuajnë

Video/ Endometrioza dhe dhimbjet e forta të ciklit, rrëfyer nga vajzat

Endometrioza është një çrregulllim ku indet të cilat normalisht ndodhen brenda në mitër ( endometër ) rriten jashtë mitrës. Më shpesh prek vezoret, zorrët dhe indet pelvike ( pjesa më e poshtme e brendësisë së barkut ).


Si është jeta për vajzat me endometriozë?

"Sapo më edhi cikli i parë

Mami më tha që është pjesë e të qenit grua

Shumë shpejt kuptova që s'është aq e thjeshtë

Në shkollë do të kem shpesh shumë dhimbje dhe do qaj para shokëve të klasës

Mësuesit dhe infermierët nuk do më kuptojnë

Janë thjesht dhimbje cikli, do më thonë

Kur të jem 18 vjeç do të shkoj në spital duke ndjerë sikur stomaku po më del nga vendi

Do më japin thjesht Nurofren, do më kthejnë në shtëpi dhe do më thonë

Janë thjesht dhimbje cikli

Në të 20-tat e mia do të operohem tre herë

Do të përpiqem të mbaroj universitetin

Duke vuajtur e zvarritur nga dhimbjet e shtyllës kurrizore

Do largohem nga puna e parë vetëm sepse dhimbjet e ciklit nuk janë arsye për të marrë raport

Dhe kur të jem në të 30-tat do provoj të mbetem shtatzënë

Pas dy vitesh do jem duke provuar akoma

Endometrioza nuk është thjesht 'dhimbje t

ë forta cikli'".