Shëndeti

Video/ Mënyra krejtësisht e re me të cilën po kryhet mamografia në Indi

Video/ Mënyra krejtësisht e re me të cilën po kryhet

Mamografi pa prekje dhe dhimbje, por me një apart të thjeshtë. Pamjet e fokusuara të gjirit të grave shndërrohen në imazhe termale dhe nga aty identifikohen ato që konsiderohen jonormale.


Për gratë në Indi kjo konsiderohet një mënyrë komode. Kontakti fizik është zero dhe nuk përjetojnë as dhimbje. Mjekët atje shprehjen se është komode edhe për faktin se është portativ ky aparat dhe kontrolli mund të bëhet edhe në shtëpi.

Mjekët në Perëndim nuk e konsiderojnë një mënyrë efikase, kurse FDA shprehet se mamografia është metoda më e mirë e diagnostikimit.