Shëndeti

Washington Post tregon hap pas hapi dramën e ushqimeve të proçesuara: Çfarë ndodh me trupin kur i hamë

Washington Post tregon hap pas hapi dramën e ushqimeve të

Të hash ushqime të përpunuara është njësoj si të hash ushqime të tretura njëherë.

Ekspertët thonë se kjo është ajo që ne bëjmë kur konsumojmë shumë ushqime të ambalazhuara, qoftë bukë, drithëra, patatina, ushqime të ngrira që janë rafinuar, bluar, ngrohur, shkrirë, formësuar dhe mbushur me aditivë.

Një video tregon se si krijohen në fabrikë këto produkte, ciklin e gjatë nëpër të cilin kalojnë.


Ultra-përpunimi degradon strukturën e brendshme ose 'matricën e ushqimit'. Kjo ndikon në bio-diversitetin e lëndëve ushqyese. Po o vetëm kaq. Ndikon edhe në faktin se si trupat tanë ndihen të mbingopur pasi konsumojnë një ushqim të tillë.