Përbërësit për 6 persona
8 pjeshkë të mëdha
3 lugë sheqer kaf
½ e filxhanit me miell
¼ e filxhanit me sheqer pluhur
¼ e lugës së gjellës me sodë pjekjeje
¼ e lugës me kripë
4 lugë gjalp të ndarë në copa të vogla
1 vezë e madhe
¼ e lugës me vanilje
1 lugë me lëng limoni të freskët
1 akullore me vanilje
1 lugë shurup balsamik
Përgatitja
Hapi i parë
Ndiz në fillim vatrën e sobës në maksimumin e nxehtësisë dhe bëj gati në një tas të madh pjeshkat dhe sheqerin kaf. Përziejini. Hidhini pjeshkët për të zierë për 15 minuta. Lërini të ftohen pak.
Hapi i dytë
Ndërkohë në një tas të madh bashkoni miellin, sheqerin pluhur, sodën e bukës dhe kripën. Shtoni gjalpin dhe përziejini mirë që të marrin masa një trajtë. Hidh vetëm të verdhën e vezës dhe vaniljen.
Hapi i tretë
Në një tas hidhni pjeshkët tashmë të ftohura, lëngun e limonit dhe hidhni masën e miellit. Vendoseni të piqet për rreth 20 minuta në furrën që e kishit ndezur paraprakisht. Lëreni të ftohet për 5 minuta për shërbejeni me akullore dhe shurup balsamik sipas dëshirës.
Ju bëftë mirë!
*Burimi Food And Wine