Showbiz

5 personazhe që nuk janë aq të këndshëm sa na janë dukur

5 personazhe që nuk janë aq të këndshëm sa na janë

Në film i kemi pëlqyer, i kemi adhuruar, madje dhe qarë për ta. Por po ta shikosh rolin e tyre me një tjetër sy, e kupton që në fakt nuk janë aq të këndshëm.

Jane Eyre

5 personazhe që nuk janë aq të këndshëm sa na janë

Jane Eyre është një nga historitë më të famshme dhe më të njohura të dashurisë në botë. Të gjithëve u vjen keq për Xhejnin e gjorë dhe e admirojnë sjelljen e saj të duhur. Por ajo ishte gati të largohej nga njeriu që e donte më shumë për shkak të krenarisë së saj. Megjithatë, kur papritmas u bë e pasur, Jane harroi i parimet e saj. Egoizmi i shkatërroi jetën e saj dhe jetën e të gjithëve përreth saj.

Elizabeth tek Piratët e Karaibeve

5 personazhe që nuk janë aq të këndshëm sa na janë

Ajo është një vajzë e llastuar që është rritur në mirëqenien dhe luks. Ajo është mësuar me faktin që të gjithë përmbushin çdo dëshirë që ajo ka. Elizabeta u përpoq të kontrollonte Xhekun, Ëillin dhe piratët e tjerë. Në të njëjtën kohë, ajo injoroi këshillat dhe urdhrat e të tjerëve.

Kur dikush nuk i bindej asaj, ajo bëhej e ashpër dhe merrte atë që donte, pavarësisht nga çfarë. Duke qenë e vetëdijshme për ndjenjat e Xhekut, ajo e puthi atë dhe më pas e prangoi në direkun e anijes. Miss Sëann pothuajse i shkatërroi jetën kapitenit Norrington dhe i shkaktoi shumë probleme Ëill-it. Ajo gjithashtu braktisi babain e saj për hir të aventurës. Elizabeth përdorte vazhdimisht njerëz të tjerë për të marrë atë që donte dhe nuk u ndje kurrë keq për këtë.

Susan tek Shtëpiaket e Dëshpëruara

5 personazhe që nuk janë aq të këndshëm sa na janë

Duke u hequr si naive dhe e pafajshme, ajo gjithmonë ndjek qëllimet e saj egoiste. Madje ajo mori edhe burrin e shoqes së saj. Natyrisht, të gjithë personazhet në serial nuk janë perfekt, por Susan, ndryshe nga Gabrielle, për shembull, hiqet si një person super i këndshëm. Sipas internetit, Susan është personazhi më egoist i serialit. Disa nuk e kuptojnë se si dikush mund të jetë mike me të. Ajo ia delegon të gjitha problemet e saj burrit, miqve dhe vajzës së saj. Dhe, në të njëjtën kohë, ajo gjithmonë ankohet dhe kërkon të shpëtohet nga të tjerët.

Allison Cameron tek House

5 personazhe që nuk janë aq të këndshëm sa na janë

Në pamje të parë, Cameron është e përsosur. Ajo është një mjeke e zellshme dhe e talentuar, e dashur dhe një shoqe e mirë. Megjithatë, ajo e lë burrin e saj sapo ai fillon të ketë disa probleme. Ajo largohet nga ekipi dhe kthehet, duke e detyruar House të kërkojë një zëvendësues. Ajo fut hundët në punët e njerëzve të tjerë dhe jep këshilla që askush nuk ia kërkon. Të ashtuquajturat 'parime' e saj janë ato të një vajze delirante 8-vjeçare dhe ajo është gjithmonë e inatosur me të gjithë të tjerët. Ajo jeton në një realitet optimist ku askush nuk vdes, gjithçka është bardh e zi dhe nuk ka zona gri.

Bella, E bukura dhe Bisha

5 personazhe që nuk janë aq të këndshëm sa na janë

Disa njerëz duket se mendojnë se Belle është princesha më e keqe e Disney-t. Ajo nuk ka aftësi, lexon kur punojnë të tjerët dhe madje ngacmon babanë e saj. Në përgjithësi, ajo është dembele dhe varet nga burrat për gjithçka.

Ajo nuk ndjek rregullat dhe nuk di se si të komunikojë me njerëzit e tjerë. Belle nuk kujdeset për kufijtë e njerëzve të tjerë. Kjo vërtetohet nga fakti që ajo futet fshehurazi në krahun e ndaluar të kështjellës së Bishës nga kurioziteti, edhe pse ai i tha asaj që të mos e bënte. Përveç kësaj, ajo nuk është ajo që duhet të bëjë sakrifica. Ariel, për shembull, sakrifikoi me gatishmëri zërin e saj për dashurinë. Ajo u zhvendos në kështjellën e Bishës vetëm sepse nuk kishte zgjidhje tjetër.