Showbiz

5 personazhe të njohur tregojnë anën e errët të famës

5 personazhe të njohur tregojnë anën e errët të

Të japësh autografe, të adhurohesh, të marrësh pjesë në festat më përrallore dhe të udhëtosh nëpër botë — kështu e imagjinojë njerëzit e thjeshtë se çdo të thotë të jesh një yll. Megjithatë, të qenit personazh i njohur ka vështirësitë e veta dhe disa vipa kanë folur pikërisht për këtë.

Cameron Diaz

5 personazhe të njohur tregojnë anën e errët të

''Ka një lloj epidemie në shoqërinë tonë sot që të gjithë mendojnë se nëse bëhen të famshëm, më në fund do të jenë të lumtur. Njerëzit më thonë gjithmonë: Dua të jem si ti. Dua të jem e famshme. Unë u bëj një pyetje të thjeshtë: Pse? Unë nuk e bëj atë që bëj për të qenë e famshme. Kjo është vetëm një pjesë e punës sime. Nëse po kërkoni famën për të qenë të lumtur, kjo nuk do të ndodhë.”

Justin Bieber

5 personazhe të njohur tregojnë anën e errët të

“Unë u shndërrova nga një djalë 13-vjeçar nga një qytet i vogël tek fama anekënd botës. Kisha shumë para dhe zero aftësi për botë reale. Kjo është diçka e frikshme për këdo. Kur isha 20 vjeç kuptova që çdo vendim që kisha marrë, ishte i keq. Nuk isha i përmbushur dhe i plotësuar pavarësisht se kisha para. Vetëm ata që kisha praën më ndihmuan ta kaloja.”

Jennifer Lawrence

5 personazhe të njohur tregojnë anën e errët të

Lawrence thotë se ajo nuk është në gjendje të qëndrojë lirshëm në publik pa e vënë re fansat. Aktorja e talentuar tha gjithashtu se është bërë 'jashtëzakonisht e vrazhdë' që kur u bë e njohur, vetëm për të shmangur vëmendjen e padëshiruar.

“Të jem e vrazhdë është mënyra e vetme që kam për të mbrojtur veten. 'Kur njerëzit të trajtojnë ndryshe, por ti nuk ndihesh ndryshe, është diçka e çuditshme. Ndihesh si një kafshë e kopshtit zoologjik ose diçka tjetër e këtij lloji. Aktorja dikur tha se nuk do të jetë kurrë mirë me faktin që të huajt e ndjekin kudo që ajo shkon dhe se nuk mund të bëjë asgjë për këtë. Ajo kujtoi një incident kur thirri policinë për t'u ankuar për të huajt që flinin para shtëpisë së saj, por edhe ata ishin të pafuqishëm për ta ndihmuar”.

Leonardo DiCaprio

5 personazhe të njohur tregojnë anën e errët të

Ai shpjegon se të qenit i famshëm është aq surreal, saqë shumë njerëz, përfshirë atë, nuk mësohen kurrë me të: 'Është si të jesh në një lojë video,' thotë ai.

Nga ana tjetër, ai thotë se do ta linte aktrimin nëse do ta shqetësonte vërtet vëmendja e vazhdueshme: “Nëse do të doja ta lija aktrimin, mund ta kisha bërë shumë kohë më parë. Më pëlqen të bëj filma. Ndihem me fat dhe me fat që e bëj atë dhe ia vlen absolutisht të sakrifikoj shumë nga jeta ime private. Ka njerëz me punë shumë më të vështira që sakrifikojnë shumë nga jeta e tyre për t'i bërë ato. Nuk dua ta dëgjoj veten të ankohet për vështirësitë e të qenit i famshëm sepse kam lirinë të ndaloj nëse do të doja.

Megan Fox

5 personazhe të njohur tregojnë anën e errët të

Për të përshkruar se si duket të jetosh nën qendër të vëmendjes, Megan Fox përdor një krahasim. “E dini çfarë është fama? Cilado qoftë përvoja juaj më e keqe në shkollën e mesme, kur ju talleshit nga ata 10 fëmijët në shkollën e mesme, fama është e njëjta gjë, por në shkallë globale. Unë kam pasur një periudhë kur nuk doja të më shihnin, nuk doja foto. Nuk doja kopertina. Nuk doja as qilim të kuq. Kisha besimin dhe sigurinë absolute se do të më tallnin”.