Showbiz

Olivia Colman: Po të quhesha Oliver do të paguhesha më shumë

Olivia Colman: Po të quhesha Oliver do të paguhesha më shumë

Aktorja britanike fituese e çmimit Oscar, Olivia Colman, ka thënë se do të paguhej “shumë më shumë” për filmat e saj nëse do të ishte burrë.

"Unë jam shumë e vetëdijshme se nëse do të isha Oliver Colman, do të fitoja shumë më tepër," tha ajo për CNN.

Çështja e pagës së pabarabartë në Hollivud shpërtheu një dekadë më parë, por lista më e fundit e top 10 aktorëve më të paguar përmban vetëm dy gra.

Duke folur për Christiane Amanpour, Colman tha: Hulumtimet sugjerojnë se ato [gratë] kanë sjellë fitime më të mëdha në arkë.

"Mos më bëni të filloj me pabarazinë e pagave, por aktorët meshkuj paguhen më shumë sepse ata [ekzekutivët] thoshin se [aktorët meshkuj] tërheqin audiencën. Dhe në fakt kjo nuk ka qenë e vërtetë për dekada".