Showbiz

Dua, shqiptarja që duam të gjithë sapo vendosi një rekord tjetër

Dua, shqiptarja që duam të gjithë sapo vendosi një rekord

Këngëtarja shqiptare me famë botërore Dua Lipa, ka shënuar një rekord të ri, mes sukseseve të shumta të këtij viti. Ajo është zgjedhur si një nga 100 personat më influencues në botë për vitin 2024 nga revista TIME.

Lista përpilohet çdo vit që nga viti 1999 dhe këtë vit Dua është e para që hap renditjen.

Dua Lipa lindi në Londër në vitin 1995 nga prindërit shqiptarë nga Kosova, Anesa dhe Dukagjin Lipa, të cilët u larguan nga Prishtina si refugjatë në fillim të viteve '90. Kur Lipa ishte 11 vjeç, familja e saj u kthye në Kosovë - disa vite më vonë, Lipa i bindi prindërit e saj që ta lejonin të kthehej në Londër për të ndjekur një karrierë në muzikë.

Ndërsa ndiqte shkollën e teatrit si adoleshente, Lipa filloi të ngarkonte muzikë në YouTube dhe SoundCloud, dhe nënshkroi me një agjenci modelimi. Në vitin 2013, Lipa mori punën e saj të parë për një reklamë televizive të X Factor - e cila çoi në një marrëveshje me TaP Music, dhe më vonë, një marrëveshje rekord me Warner Bros.