Showbiz

Gënjeshtrat që aktorët kanë thënë vetëm për të marrë një rol

Gënjeshtrat që aktorët kanë thënë vetëm

Shumë prej nesh i ekzagjerojmë aftësitë tona. Ndonjëherë edhe hiqemi sikur mund ta bëjmë diçka, edhe pse nuk mundemi. Kjo si e si për të marrë një vend pune. Njësoj vlen edhe për aktorët, historitë e të cilëve i gjen më poshtë.

1. Tenoch Huerta

Gënjeshtrat që aktorët kanë thënë vetëm

Tenoch Huerta bëri histori në Hollywood duke u bërë një nga aktorët e parë meksikanë në Marvel. Megjithatë, në një intervistë të vitit 2022, ai zbuloi se kishte gënjyer për të marrë rolin.

Gjatë bisedave të para me krijuesit e Marvel-it, Tenoch u pyet nëse ai dinte të notonte, për të cilën ai u përgjigj: 'Nuk jam mbytur kurrë'. Kjo përgjigje e paqartë e lejoi atë të vazhdonte negociatat. Më vonë, aktori duhej të rrëfente: “Duhej t'u shpjegonim atyre, nëpërmjet avokatit tim në Shtetet e Bashkuara, se kështu janë meksikanët. Ne nuk themi kurrë jo dhe më pas shohim se si e zgjidhim atë gjë.”

2. George Clooney

Gënjeshtrat që aktorët kanë thënë vetëm

Në fillim të karrierës së tij, George Clooney hezitoi t'i bashkohej Shoqatës së Aktorëve, pa të cilën ishte e vështirë të kapje ndonjë rol. Ai ia doli veçse në një rast kur gënjeu në një nga intervistat. Regjisorja i tha se kishte punuar në atë shoqatë dhe s`e mbante mend Clooney-n aty. Ai iu lut që ta ndihmonte dhe ajo e bëri. Kështu ai mori rolin e tij në Grizzly II: Revenge në 1983.

3. Morgan Freeman

Gënjeshtrat që aktorët kanë thënë vetëm

I famshëm për zërin e tij të veçantë, Morgan Freeman u punësua vetëm si rrëfyes në filmin Oblivion nga regjisori Joseph Kosinski. Por aktori donte më shumë se kaq, kështu që ai shpiku disa probleme me fytin që e pengonin të fliste. Duke qenë se ai ishte punësuar tashmë, ia doli të merrte rol dhe të shfaqej me figurë, jo vetëm me zë.

4. Hugh Laurie

Gënjeshtrat që aktorët kanë thënë vetëm

Producentët kishin kërkuar aktorë amerikanë, Laurie, një anglez, regjistroi zërin e tij duke falsifikuar theksin amerikan. Regjisori, duke mos ditur që Hugh ishte britanik, e pëlqeu performancën e tij. Ai madje tha: “E shihni? Kjo është ajo që dua unë, një djalë amerikan.”

5. Whoopi Goldberg

Gënjeshtrat që aktorët kanë thënë vetëm

Aktorja Whoopi Goldberg filloi shumë e re në industrinë e aktrimit dhe muzikës. Në moshën 14-vjeçare, ajo e la shkollën për të punuar në një kamp veror. Meqenëse ishte shumë e re për t'u punësuar, ajo gënjeu, duke pretenduar se ishte shumë më e madhe. Kjo e lejoi atë të punonte në kore kishtare.

6. Lisanne Falk

Gënjeshtrat që aktorët kanë thënë vetëm

Lisanne Falk u tha regjisorëve të filmit Heathers se ishte 19 vjeç kur, në fakt, ishte 23, siç rrëfeu më vonë në një intervistë. 'Kur lexova skenarin, thjesht e dija se duhej ta bëja, nuk doja të humbisja shansin tim.' Ajo u punësua dhe gjithçka dukej se po shkonte mirë, deri sa rastësisht u tha njerëzve se po jetonte me të dashurin e saj. Të tjerët u habitën dhe e pyetën nëse nëna e saj e lejonte këtë. Kështu që asaj iu desh të rrëfente të vërtetën, por askush nuk u mërzit nga ajo.

7. Ceyair Wright

Gënjeshtrat që aktorët kanë thënë vetëm

Ceyair, një nga aktorët e rinj në versionin e ri të Space Jam, i tha regjisorit se ai kishte shumë përvojë si basketbollist. Megjithatë, ky është një nga sportet e pakta që aktori nuk luan. “Oh po, kam luajtur basketboll. Kam luajtur universitet në shkollën time të mesme, gjë që nuk ishte e vërtetë, por kjo është ajo që thashë.'

8. Jameela Xhamil

Gënjeshtrat që aktorët kanë thënë vetëm

Jameela Jamil është një nga yjet në rritje në vitet e fundit. Në një intervistë, Jamila rrëfeu se kishte gënjyer për përvojën e saj të aktrimit. “I thashë regjisorit se kisha përvojë aktrimi, gjë që ishte një gënjeshtër. I thashë se kisha qenë në skenë, por po flisja për ditët e mia të shkollës.

9. Jason Momoa

Gënjeshtrat që aktorët kanë thënë vetëm

Jason Momoa nuk kishte asnjë përvojë kur ai bëri një audicion për Bayëatch. Ai tha në një intervistë se ishte 19 vjeç në atë kohë dhe po punonte në dyqanin e sërfit të familjes së tij. Miqtë e tij e ndihmuan të shkruante një rezyme duke shtuar se ai kishte punuar si model, edhe pse nuk ishte e vërtetë.

“Ata më pyetën: ‘A ke aktruar ndonjëherë?’ Unë i thashë: ‘Jo’ dhe ata më pyetën: ‘A ke modeluar?’ I thashë: ‘Po, po, unë jam një model e shkëlqyer. Unë punoj Guçi dhe Louis Vuitton.'

10. Jamie Foxx

Gënjeshtrat që aktorët kanë thënë vetëm

Emri i vërtetë i aktorit është Eric Marlon Bishop. Kur ai filloi karrierën e tij në fund të viteve '80, ai filloi si një humorist, por producentët u jepnin përparësi grave; burrat, duke qenë shumë të shumtë, u futën në listën e pritjes. Aktorit i lindi ideja e ndryshimit të emrit të tij në Jamie, pasi ishte e paqartë dhe tingëllonte si një emër gruaje. Kështu, producentët mund t'i jepnin atij përparësi në telefonatat duke mos ditur gjininë e tij të vërtetë. Kjo e ndihmoi të merrte pjesë në një shfaqje komedi, e cila u soll në televizion dhe i dha më shumë mundësi në seriale dhe filma.