Showbiz

Harry Styles frymëzon Universitetin e Teksasit, kurs për superyllin britanik të popit

Harry Styles frymëzon Universitetin e Teksasit, kurs për superyllin

Universiteti Shtetëror i Teksasit po planifikon të ofrojë një kurs për superyllin britanik të popit pranverën e ardhshme.

Harry Styles frymëzon Universitetin e Teksasit, kurs për superyllin

Profesori i asociuar i historisë digjitale Louie Dean Valencia shpalli kursin, të titulluar “Harry Styles dhe kulti i të famshëmve: Identiteti, interneti dhe kultura pop evropiane” në Twitter.

Harry Styles frymëzon Universitetin e Teksasit, kurs për superyllin

Sipas njoftimit të Valencias, klasa do të përqendrohet në stilet dhe kulturën popullore europiane për të kuptuar zhvillimin kulturor dhe politik të personazhit të famshëm modern lidhur me çështjet e gjinisë dhe seksualitetit, racës, klasës, kombit dhe globalizmit, medias, modës, kulturës së tifozëve, kultura e internetit dhe konsumizmi.

Harry Styles frymëzon Universitetin e Teksasit, kurs për superyllin

Kursi do të llogaritet në studimet në historinë europiane ose botërore, studimet ndërkombëtare, kulturën pop, diversitetin dhe studimet e grave dhe gjinive.

Harry Styles frymëzon Universitetin e Teksasit, kurs për superyllin

“Mënyra se si më pëlqen ta përshkruaj klasën është se ka të bëjë me historinë e 12 viteve të fundit apo më shumë. Pra, bëhet fjalë për Harry Styles në të njëjtën mënyrë që disa klasa kanë të bëjnë me Beatles dhe ju mund të merrni një klasë të tillë për të mësuar: “Si ishin vitet ‘60?”, tha Valencia në një intervistë për KXAN. “Kjo klasë do t'ju japë një ide rreth pyetjeve rreth globalizmit, çështjeve rreth gjinisë, seksualitetit, racës dhe me të vërtetë përpjekjen për të ndarë disi si u bëmë pjesë e botës në të cilën po jetojmë sot?”

Harry Styles frymëzon Universitetin e Teksasit, kurs për superyllin

Çuditërisht, Valencia tha se ai vetë është një fans i madh dhe filloi të dëgjojë muzikën e Styles gjatë ditëve të tij në One Direction. Këtë verë, ai vizitoi qytetin e lindjes së yllit në Angli, ekspozitën e tij të modës dhe pa një nga shfaqjet e tij të fundit “Love on Tour”.

Harry Styles frymëzon Universitetin e Teksasit, kurs për superyllin

“Si historian, unë dua që klasa të shohë me të vërtetë se si ka ndryshuar bota në 12 vitet e fundit apo më shumë, por edhe se si ta vendosë atë në kontekstin historik, përmes lenteve të Harry Styles dhe se si mund të mësojnë artin, aktivizmin dhe filozofinë e tij, si çdo artist i madh”, tha Valencia për KXAN.

Harry Styles frymëzon Universitetin e Teksasit, kurs për superyllin