Showbiz

Këshilla e terapistes për ty që mund të të kenë tradhtuar sot

Këshilla e terapistes për ty që mund të të kenë

Tradhtia ka lindur bashkë me njerëzimin. Në vitet 1950, një grua do të gjente pak buzëkuq në jakën e burrit të saj dhe kaq ishte tradhtia. Sot, në epokën dixhitale, ku mediat sociale dhe jeta reale ndërthuren me njëra-tjetrën, të zbulosh se partneri yt po të tradhton, mund të jetë trishtuese.

Esther Perel, një psikoterapiste e njohur është specialiste kur bëhet fjalë për tradhtinë dhe ka teorinë e saj mbi arsyen se pse shumica e njerëzve tradhtojnë.

Përkufizimi i monogamisë është transformuar gjatë viteve të fundit.

Sipas Esther Perel, monogamia dikur nënkuptonte 1 person për gjithë jetën. Sot, nënkupton 1 person në të njëjtën kohë. Ne jetojmë në një epokë ku ndiejmë se kemi të drejtë të ndjekim dëshirat tona. Nëse njerëzit dikur divorcoheshin sepse ishin të pakënaqur, sot ata divorcohen sepse mund të jenë edhe më të lumtur nga sa janë.

Në të kaluarën, monogamia nuk kishte asnjë lidhje me dashurinë. Martesa ishte thjesht një çështje biznesi. Sot, është një marrëveshje romantike dhe pabesia kërcënon sigurinë tonë emocionale. Më parë i drejtoheshim tradhtisë bashkëshortore si një hapësirë ??për të gjetur dashurinë e vërtetë. Tani që ne e kërkojmë dashurinë në martesë, tradhtia bashkëshortore e shkatërron atë.

Presioni ndaj partnerit është i lartë sot

Ideali ynë romantik është i ndërlikuar — ne i drejtohemi 1 personi për të përmbushur një spektër të gjerë të të gjitha nevojave tona. Sipas Perel-it, partneri ynë i përsosur duhet të jetë dashnori im më i madh, miku im më i mirë, prindi më i mirë, i besuari im, i barabarti im intelektual, shoqëruesi im emocional dhe unë jam: I zgjedhuri, jam i domosdoshmi, uniku. Jam i pazëvendësueshëm. Dhe pabesia më thotë se nuk jam të gjitha këto, duke shkatërruar ambicien më të madhe për dashurinë.

Këshilla e terapistes për ty që mund të të kenë

Tradhtitë ndodhin edhe në marrëdhëniet e lumtura

Kevin Hart pati një aferë seksuale në kohën që gruaja e tij ishte shtatzënë. Gruaja e tij beson në shanset e dyta dhe e fali: “Për sa kohë që ai të sillet, ne jemi mirë”, tha ajo.

Koncepti i aferave që ndodhin vetëm në marrëdhënie të trazuara është i gabuar. Nëse kemi gjithçka që na nevojitet në shtëpi, nuk ka asnjë arsye për të kërkuar diku tjetër, ose kështu do të mendonim. Në të njëjtën kohë, ka njerëz që, pavarësisht se e duan vërtet partnerin e tyre, një ditë mund të pranojnë se kanë pasur një lidhje jashtëmartesore.

Në zemër të një afere është dëshira për një lidhje emocionale, për risi, për dëshirën për t'u rilidhur me pjesët e humbura të vetvetes. Sipas Perel, 'kur ne na pëlqen që dikush tjetër po na shikon (përveç partnerit tonë), nuk është sepse ne dëshirojmë të lëmë personin me të cilin jemi, por duam të largohemi për pak momente nga personi që jemi shndërruar.

Disa njerëz tradhtia i bën të ndihen gjallë. Kërkojnë të rijetojnë emocione të vjetra.

Edhe pse shumë njerëz ndjehen fajtorë për lëndimin që i shkaktojnë partnerit të tyre, ata shpesh nuk pendohen për vetë tradhtinë.

Këshilla e terapistes për ty që mund të të kenë

Çdo tradhti ripërcakton një marrëdhënie

Beyonce dhe Jay-Z kaluan një situatë pabesie, por arritën t'i mbijetojnë asaj dhe tani janë më të lumtur se kurrë.

E vërteta është se shumica e çifteve që kanë kaluar një tradhti, qëndrojnë bashkë. Disa prej tyre thjesht do të mbijetojnë, por të tjerët do ta kthejnë këtë krizë në një mundësi për të përmirësuar marrëdhënien e tyre aktuale.

Terapistja e marrëdhënieve tregoi atë që shpesh u thotë çifteve që i vijnë pas një tradhtie: “Sot, në Perëndim, shumica prej nesh do të kemi 2 ose 3 lidhje ose martesa. Disa prej nesh do ta bëjnë atë me të njëjtin person. Martesa juaj e parë ka përfunduar. Dëshironi të krijoni një të dytë, së bashku?”