Showbiz

Kush janë gratë më frymëzuese të vitit 2023?

Kush janë gratë më frymëzuese të vitit 2023?

BBC ka zbuluar listën e saj të 100 grave frymëzuese dhe me ndikim nga e gjithë bota për vitin 2023.

Midis emrave në listë është avokatja dhe ish-Zonja e Parë e SHBA-së Michelle Obama, avokatja për të drejtat e njeriut Amal Clooney, futbollistja fituese e Topit të Artë, Aitana Bonmatí, ekspertja e AI Timnit Gebru, ikona feministe Gloria Steinem, ylli i Hollivudit America Ferrera dhe manjatja e bukurisë Huda Kattan.

Në një vit ku nxehtësia ekstreme, zjarret, përmbytjet dhe fatkeqësitë e tjera natyrore kanë qenë titujt kryesorë, lista vlerëson gjithashtu gratë që kanë punuar për të ndihmuar komunitetet e tyre të trajtojnë çështjet e ndryshimit klimatik dhe të ndërmarrin veprime për t'u përshtatur me ndikimet e tij.
Lista përfshin edhe 28 pioniere të klimës.

Nataša Kandić, Serbi
Avokate e të drejtave të njeriut

Kush janë gratë më frymëzuese të vitit 2023?

Bayang, Kina
Avokate

Kush janë gratë më frymëzuese të vitit 2023?

Sophia Kianni, US
Studente dhe sipërmarrëse sociale

Kush janë gratë më frymëzuese të vitit 2023?

Andreza Delgado, Brazil
Kuratore dhe menaxhere kulture

Kush janë gratë më frymëzuese të vitit 2023?

Xu Zaozao, Kinë
Aktiviste për ngrirjen e vezëve

Kush janë gratë më frymëzuese të vitit 2023?

Michelle Obama, SHBA
Avokate, autore dhe aktiviste

Kush janë gratë më frymëzuese të vitit 2023?

Basima Abdulrahman, Irak
Sipërmarrëse e ndërtesave të gjelbra

Kush janë gratë më frymëzuese të vitit 2023?

Arati Kumar-Rao, Indi
Fotografe

Kush janë gratë më frymëzuese të vitit 2023?

Canan Dagdeviren, Turqi
Shkencëtare

Kush janë gratë më frymëzuese të vitit 2023?

Chila Kumari Burman, UK
Artiste

Kush janë gratë më frymëzuese të vitit 2023?

Sarah Ott, SHBA
Mësuese

Kush janë gratë më frymëzuese të vitit 2023?

Vee Kativhu, Zimbabve/MB
Krijuese e përmbajtjes dhe YouTuber

Kush janë gratë më frymëzuese të vitit 2023?

Aitana Bonmatí, Spanjë
Futbolliste

Kush janë gratë më frymëzuese të vitit 2023?

Anna Huttunen, Finlandë
Eksperte e teknologjisë së ndikimit të karbonit

Kush janë gratë më frymëzuese të vitit 2023?

Esi Buobasa, Gana
peshkatare

Kush janë gratë më frymëzuese të vitit 2023?

Tamar Museridze, Gjeorgji
Gazetare

Kush janë gratë më frymëzuese të vitit 2023?

Bianca Williams, MB
Atlete

Kush janë gratë më frymëzuese të vitit 2023?

Sagarika Sriram, Emiratet e Bashkuara Arabe
Këshilltare për klimën

Kush janë gratë më frymëzuese të vitit 2023?

Georgia Harrison, MB
personalitet televiziv

Kush janë gratë më frymëzuese të vitit 2023?

Isabel Farías Meyer, Kili
Aktiviste e menopauzës së hershme

Kush janë gratë më frymëzuese të vitit 2023?

Listën e plotë e gjeni këtu