Showbiz

Nipi i Ricky Martin tërheq çështjen gjyqësore pasi u hodh poshtë urdhri i ndalimit

Nipi i Ricky Martin tërheq çështjen gjyqësore pasi u hodh

Çështja gjyqësore kundër Ricky Martin është pushuar.

Nipi i Martinit, i cili kishte akuzuar këngëtarin për abuzim seksual, kërkoi që çështja të pushohej në një gjykatë portorikane të enjten dhe kërkesa e tij u pranua, thanë avokatët e Martin për PEOPLE në një deklaratë.

“Ashtu siç e kishim parashikuar, urdhri i mbrojtjes së përkohshme nuk u vazhdua nga Gjykata. Akuzuesi i konfirmoi gjykatës se vendimi për pushimin e çështjes ishte vetëm i tij, pa ndonjë ndikim apo presion nga jashtë dhe konfirmoi se ishte i kënaqur me përfaqësimin e tij ligjor në këtë çështje”, thuhet në deklaratë.

“Kërkesa ka ardhur nga kallëzuesi duke kërkuar pushimin e çështjes”.

Deklarata vazhdoi: "Nuk ishte asgjë më shumë se një individ i trazuar që bën akuza të rreme pa absolutisht asgjë për t'i vërtetuar ato. Ne jemi të kënaqur që klienti ynë mori drejtësi dhe tani mund të ecë përpara me jetën dhe karrierën e tij."

Akuzat u shfaqën më 1 korrik kur një gjykatës dha një urdhër ndalimi ndaj Martin sipas Ligjit 54 – i njohur gjithashtu si Ligji për Parandalimin dhe Ndërhyrjen e Abuzimit në Familje, të cilin ai e mohoi.

"Akuzat kundër Ricky Martin që çojnë në një urdhër mbrojtjeje janë krejtësisht të rreme dhe të fabrikuara," thanë përfaqësuesit e Martin për PEOPLE në atë kohë. "Ne kemi shumë besim se kur të dalin faktet e vërteta në këtë çështje, klienti ynë Ricky Martin do të shfajësohet plotësisht."

Në atë kohë, megjithatë, emri i kërkuesit ishte ende i panjohur për shkak të natyrës së rastit. Menjëherë pas publikimit të lajmit, Martin e drejtoi atë në Twitter.

“Urdhri i mbrojtjes i dhënë ndaj meje bazohet në akuza krejtësisht të rreme, kështu që unë do të përgjigjem përmes procesit gjyqësor me faktet dhe dinjitetin që më karakterizojnë”, postoi ylli në atë kohë. "Për shkak se është një çështje ligjore në vazhdim, nuk mund të bëj deklarata të detajuara në këtë moment. Jam mirënjohës për mesazhet e panumërta të solidaritetit dhe i marr me gjithë zemër."

Megjithatë, javën e kaluar, media spanjolle Marca raportoi se Eric Martin, vëllai i këngëtarit zbuloi se kërkuesi është nipi i Ricky-t. Akuzat gjithashtu pretendojnë se Martin kishte një marrëdhënie romantike me nipin e tij dhe tha se ai mund të përballet me 50 vjet burg për këtë.

"Fatkeqësisht, personi që e bëri këtë pretendim po lufton me sfida të thella të shëndetit mendor. Ricky Martin, natyrisht, nuk ka qenë - dhe nuk do të ishte kurrë - i përfshirë në asnjë lloj marrëdhënie seksuale ose romantike me nipin e tij," tha Marty Singer, avokat i Martin.

“Jo vetëm që është e pavërtetë, por është e neveritshme. Ne të gjithë shpresojmë që ky njeri të marrë ndihmën që i nevojitet aq urgjentisht”, shtoi ai.

Lajmi vjen pasi ish-menaxherja e tij Rebecca Drucker e paditi këngëtarin për më shumë se 3 milionë dollarë komisione të papaguara, sipas dokumenteve ligjore të marra nga PEOPLE që u depozituan në Gjykatën Qendrore të Qarkut në Los Angeles më 29 qershor.

Ankesa prej 15 faqesh pretendonte se Drucker e ndihmoi Martinin përmes "regjistrimit të kontratave, turneve dhe marrëveshjeve të sponsorizimit dhe përpjekjeve të tjera profesionale", duke shtuar, "Me Rebecca në krahun e tij, Martin bëri miliona dollarë dhe për këtë arsye i detyrohet Rebeccës komisione të konsiderueshme".

Përfaqësuesit e Martin nuk pranuan të komentojnë mbi padinë e Drucker.