Showbiz

Pse është mirë të kesh një partner pune për gjithë jetën?

Pse është mirë të kesh një partner pune për

Në anglisht quhen “work wife”, pra “gruaja e punës”, ose “work husband”, “burri i punës”, në shqip le t`u themi partnerë pune. Psikologët përmendim gjithë të mirat që sjell ky partner i përhershëm dhe ndërkohë që po lexon këto rreshta me siguri t`u kujtuan Zamira Kita dhe Arben Dervishi, Rita Lati e Behar Mera, ose Marjana Kondi dhe Met Bega. Ata kanë luajtur përgjithësisht në çift për shumë vite.

Kurse në botë rasti më tipik është ai i Kate Winslet dhe Leo DiCaprio.

Pse është mirë të kesh një partner pune për

Partneri në punë i kupton mirë ndjenjat e tua dhe madje ndihet njësoj me ty

Të lehtëson stresin

Lidhesh emocionalisht me të

Ndani të njëjtat vlera dhe këndvështrime

Të ndihmon të arrish qëllimet dhe të bësh një performancë gjithmonë e më të mirë

Është për ty, në të mirë e në të keq

Marrëdhënia e partnerëve të punës bëhet shembull edhe për të tjerët

Të ndihmon për të mos u konsumuar profesionalisht

Të bën punonjës më të mirë dhe të ndihmon ta lësh punën në punë

Partnerit të jetës nuk i intereson asnjë thashethem që mund të dalë për ju, sepse është i sigurtë në marrëdhënien tuaj profesionale

*Burimi Bright Side