Showbiz

Taylor Swift bëhet miliardere vetëm me muzikën

Taylor Swift bëhet miliardere vetëm me muzikën

Taylor Swift ka bërë diçka të rrallë: ka arritur të bëhet miliardere pothuajse vetëm nga muzika, sipas Bloomberg.

Bloomberg thotë se analiza e tij është konservatore dhe bazohet vetëm në asetet dhe fitimet që mund të konfirmohen ose gjurmohen nga shifrat e bëra publike.

Megjithatë, analiza mori parasysh vlerën e vlerësuar të katalogut muzikor të Swift dhe pesë shtëpive, dhe të ardhurat nga shitja e muzikës, biletat e koncerteve dhe marrëveshjet e transmetimit.

Ja se si grumbullohen të ardhurat e saj:

Rreth 400 milionë dollarë nga muzika e lançuar që nga viti 2019.
370 milionë dollarë nga shitja e biletave
120 milionë dollarë nga Spotify dhe YouTube
Vlera e shtëpive 110 milionë dollarë
80 milionë dollarë nga shitjet e muzikës

Muzikantë të tjerë që kanë arritur statusin e miliarderit përfshijnë Rihanna , e cila vitin e kaluar u shpall muzikantja më e pasur në botë , si dhe Jay-Z dhe Ye , i njohur më parë si Kanye West.