Showbiz

The Weeknd është zyrtarisht artisti më i njohur në botë

The Weeknd është zyrtarisht artisti më i njohur në botë

Kantautori, emri i vërtetë i të cilit është Abel Makkonen Tesfaye, është statistikisht muzikanti më popullor në planet, sipas Guinness World Records (GWR).

"Askush tjetër as nuk afrohet," tha organizata në një deklaratë në fillim të kësaj jave.

Këngëtari kanadez, 33 vjeç, ka vendosur dy tituj të rinj të rekordeve botërore Guinness. Ai ka aktualisht më shumë dëgjues mujor në Spotify, me 111.4 milionë që nga 20 marsi. Ai gjithashtu u bë artisti i parë që arriti 100 milionë dëgjues mujor.

Miley Cyrus renditet pas The Weeknd, me 82.4 milionë dëgjues në muaj, sipas GËR.

Më pas është Shakira (81.6 milionë), më pas Ariana Grande (80.6 milionë), Taylor Sëift (80.2 milionë) dhe Rihanna (78.5 milionë). Konkurrenti më i afërt mashkull është Ed Sheeran (77.5 milionë), shton GWR.