Showbiz

Vdes në moshën 66-vjeçare ylli i Top Gun dhe Die Hard, Clarence Gilyard

Vdes në moshën 66-vjeçare ylli i Top Gun dhe Die Hard, Clarence

Clarence Gilyard, aktori i njohur për rolet e tij në “Die Hard” dhe “Top Gun”, ka vdekur në moshën 66-vjeçare.

Vdekja e tij u bë publike në një deklaratë nga Universiteti i Nevadës, Las Vegas, ku ai punote si profesor i asociuar në Kolegjin e Arteve të Bukura.

Vdes në moshën 66-vjeçare ylli i Top Gun dhe Die Hard, Clarence

“Me trishtim të thellë e ndaj këtë lajm”, tha Dekani Nancy Uscher në deklaratën e shpërndarë në Instagram. “Studentët e tij u frymëzuan prej tij, ashtu si të gjithë ata që e njihnin. Ai kishte talente të jashtëzakonshme dhe ishte jashtëzakonisht i njohur në universitet për përkushtimin e tij në mësimdhënie dhe arritjet e tij profesionale.”

Nuk janë bërë publike detaje të tjera rreth vdekjes së tij.

Vdes në moshën 66-vjeçare ylli i Top Gun dhe Die Hard, Clarence

Në vitin 1986, Gilyard bëri debutimin e tij në filmin “Top Gun”, në të cilin luajti një nga pilotët elitë të avionëve luftarakë.

Dy vjet më vonë, ai u luajt si Theo, eksperti kompjuterik që ndihmon grupin terrorist të Hans Gruber, në thrillerin “Die Hard”.

Vdes në moshën 66-vjeçare ylli i Top Gun dhe Die Hard, Clarence

Gilyard u largua nga aktrimi në vitin 2006 për të filluar mësimdhënien dhe drejtimin e prodhimeve në Teatrin e Konservatorit të Universitetit të Nevadës.