Aktualitet

Shqipëria me vdekshmërinë më të lartë në rajon te gratë shtatëzëna

Shqipëria me vdekshmërinë më të lartë në

Raportet mjekësore për Shqipërinë këtë periudhë nuk kanë qenë fort pozitive. Më i fundit është raporti i Organizatës Botërore të Shëndetësisë që e rendit vendin tonë të parin në rajon për numrin e vdekjeve gjatë shtatzënisë së femrave ose pas tyre për shkak të komplikacioneve. Për këtë vit në Shqipëri ka pasur 29 vdekje në 100 mijë lindje, ndërkohë që në krahasim me vendet e rajonit ky numër është thuajse i dyfishuar. Serbia ka 17 vdekje për 100 mijë lindje, Maqedonia 8 dhe Mali i Zi, 7. Në këtë listë Shqipëria renditet e 29-a nga 49 vende të Europës duke lënë pas vetëm Rumaninë dhe disa vende si Taxhikistani, Gjeorgjia apo Uzbekistani.