Shtëpia që dua

5 kushtet kryesore që duhet të plotësojë një shtëpi, nxitur nga pandemia

5 kushtet kryesore që duhet të plotësojë një

Duhet të kalonim ditë, javë e muaj të tërë të mbyllur në mes të katër mureve, për të kuptuar se çfarë na nevojitet tjerër në shtëpi. Disa njerëz ishin me fat dhe i kishin të gjitha, por shumica jetojnë në shtëpi të vogla, pa shumë hapësira.

Agjentët imobiliarë zbuluar për Metro se cilat janë 5 kërkesat kryesore që bëjnë sot blerësit dhe që janë të nxitura nga pandemia.

Kopshti

5 kushtet kryesore që duhet të plotësojë një

Në mënyrë të papritur, kërkesa për të pasur një kopsht para apo pas shtëpisë është rritur me 74% në rang botëror.

Tavanet e lartë dhe dritë natyrale

Pandemia vërtetoi se shtëpia nuk qenka thjesht hotel. Jetës nuk i dihet. Në ditët e izolimit shtëpia mori kuptimin e vërtetë dhe ja që duhej më shumë hapësirë e lartësi për të marrë frymë lirisht, por edhe më shumë dritë natyrale, për të shijuar diellin, qoftë edhe nga dritarja.

Palestra në shtëpi

5 kushtet kryesore që duhet të plotësojë një

Njerëzit as nuk e ëndërronin të frekuentonin palestrën në ato ditë pandemie. Edhe sot, që virusi është present, frika vazhdon të jetë e madhe dhe palestra ende e me risk të lartë të përhapjes, kështu që nëse kushtet janë në shtëpi, akoma më mirë.

Aksesi në WiFi

Puna nga shtëpia kërkoi patjetër internetin. Blerësit e shtëpive jo vetëm po interesohen për internetin, por duan të sigurohen që është me fibër dhe i shpejtë.

Pamja

Meqë një pjesë e madhe e njerëzve kanë kaluar shumë orë në ballkon a dritare gjatë pandemisë, kuptuan që pamja jashtë ka rëndësinë e saj. Një kopsht, pemë, një liqen, diçka që të kujton natyrën është sigurisht më mirë se një pallat apo shtëpi tjetër përballë.

*Artikulli i Metro u përshtat në shqip nga Tiranapost.al