Shtëpia që dua

Brenda rezidencës ku përzihet historikja me modernen e ku s`ka tërmet ta lëkundë

Brenda rezidencës ku përzihet historikja me modernen e ku s`ka

Një rezidencë e vitit 1916 në San Francisko është rinovuar dhe shndërruar në art. U deshën 3 vite për ta transformuar.

Brenda rezidencës ku përzihet historikja me modernen e ku s`ka

Arkitekti që u mor me të tregon se ishte një detyrë herkuliane të merreshe me rinovimin e saj. “Nuk kishte as çati, as mure të jashtme e as pllaka në dysheme. E gjitha duket shumë bukur tani, por për t`u dukur bukur duhet të durosh dhimbjet, thotë një shprehje”, thotë arkitekti Peter Marino.

Ai tregon se për çiftin, pronarë të shtëpisë, ishte mbi të gjitha siguria. Ndaj shtrinë shtylla të forta betoni për të forcuar themelet deri në 30 metra nën tokë.

“Nëse bie ndonjë tërmet diku, ejani me vrap këtu të strehoheni”, thotë me humor Marino.

Brenda rezidencës ku përzihet historikja me modernen e ku s`ka

Marino ruajti me kujdes oborrin dhe karakteristikat e tjera të jashtëzakonshme origjinale të shtëpisë duke u përmbajtur në stilin neoklasik të dhomës së ndenjes, i cili duket si i adaptuar nga ndonjë hotel i Francës.

"Filozofia ime është origjinale bashkuar me modernen", thotë arkitekti dhe për ta parë cep me cep, shëtit nëpër foto.

Brenda rezidencës ku përzihet historikja me modernen e ku s`ka

Brenda rezidencës ku përzihet historikja me modernen e ku s`ka

Brenda rezidencës ku përzihet historikja me modernen e ku s`ka

Brenda rezidencës ku përzihet historikja me modernen e ku s`ka

Brenda rezidencës ku përzihet historikja me modernen e ku s`ka

Brenda rezidencës ku përzihet historikja me modernen e ku s`ka

Brenda rezidencës ku përzihet historikja me modernen e ku s`ka

Brenda rezidencës ku përzihet historikja me modernen e ku s`ka

Brenda rezidencës ku përzihet historikja me modernen e ku s`ka

Brenda rezidencës ku përzihet historikja me modernen e ku s`ka

Brenda rezidencës ku përzihet historikja me modernen e ku s`ka

Brenda rezidencës ku përzihet historikja me modernen e ku s`ka

Brenda rezidencës ku përzihet historikja me modernen e ku s`ka

*Artikulli i Architectural Digest u përshtat në shqip nga Tiranapost.al