Shtëpia që dua

Japandi, miksim i stilit skandinav dhe atij japonez për një shtëpi yll

Japandi, miksim i stilit skandinav dhe atij japonez për një

Zgjedhja e mobiljeve në shtëpi është gjithmonë çështje e shijes personale. Sidoqoftë, ka tendenca herë pas here që janë më shumë apo më pak në modë dhe një nga më të përhapurat në dekadat e fundit është tendenca drejt minimalizmit, e cila merr formë në stile të ndryshme. Një nga këto stile quhet Japandi.

Japandi, miksim i stilit skandinav dhe atij japonez për një

Japandi, miksim i stilit skandinav dhe atij japonez për një

Japandi, miksim i stilit skandinav dhe atij japonez për një

Termi është bashkimi i "Japonez" dhe "Skandinav", që është stil japonez dhe skandinav.

Mendohet se këtë miksim stilesh e zbuloi për herë të parë arreduesja daneze Nina Tolstrup, sipas së cilës Japandi i ka rrënjët në modernizmin e viteve 1950. Ky është një takim midis dy kulturave për sa i përket mobiljeve. Dhe që atëherë ka pasur një shkëmbim të vazhdueshëm të stileve midis dy kombeve.

Japandi, miksim i stilit skandinav dhe atij japonez për një

Japandi, miksim i stilit skandinav dhe atij japonez për një

Japandi, miksim i stilit skandinav dhe atij japonez për një

Japandi: ngjyrat dhe materialet

Materialet që përdoren dhe stili është sa më afër natyrës, pra eko-friendly. Sa u përket ngjyrave më së shumti përdoren ato të buta, por nuk mungojnë detajet më të ndritshme në kontrast, veçanërisht për zbukurimet ose detaje të tjera (por ndonjëherë edhe një mur i vetëm, i cili është pikturuar me një ngjyrë shumë të errët, edhe të zezë) nuk përjashtohet.

Japandi, miksim i stilit skandinav dhe atij japonez për një

Japandi, miksim i stilit skandinav dhe atij japonez për një

Japandi, miksim i stilit skandinav dhe atij japonez për një

Japandi, miksim i stilit skandinav dhe atij japonez për një

Japandi, miksim i stilit skandinav dhe atij japonez për një

Japandi, miksim i stilit skandinav dhe atij japonez për një

Japandi, miksim i stilit skandinav dhe atij japonez për një

Japandi, miksim i stilit skandinav dhe atij japonez për një

Japandi, miksim i stilit skandinav dhe atij japonez për një

Japandi, miksim i stilit skandinav dhe atij japonez për një

Japandi, miksim i stilit skandinav dhe atij japonez për një

Japandi, miksim i stilit skandinav dhe atij japonez për një

Nuk mungon ngjyra neutrale, nga në gri në gush-pëllumbi.