Shtëpia që dua

Këshilla nga arkitektja Sonja Ilia si ta kesh shtëpinë me energji të mira

Këshilla nga arkitektja Sonja Ilia si ta kesh shtëpinë me energji

Ju ka ndodhur që të ndjeni në shtëpinë tuaj energji disi negative, përveç nevojës a dëshirës për të bërë disa ndryshime? Arkitektja e njohur Sonja Ilia tregon teknikat të quajtura 'Feng Shui' për të larguar këto energji negative nga shtëpia jonë të cilat mund të nxiten ndoshta edhe nga zgjedhjet e gabuara që bëjmë, si ruajtja e objekteve që nuk na nevojiten, pozicionimi i tyre nëpër shtëpi, apo mbajtja e objekteve që janë të thyera a të krisura.

Lexo si më poshtë 7 këshillat:

1-Vëzhgoni pozicionin e krevatit, tavolinës së punës dhe kuzhinës. Ato nuk duhet të jenë në drejtim frontal me derën e hyrjes. Pozicioni ideal është drejtimi diagonal.

Këshilla nga arkitektja Sonja Ilia si ta kesh shtëpinë me energji

2-Pastroni shtëpinë tuaj nga objektet e tepërta dhe largoni objektet që nuk nevojiten.

3-Hiqni objektet e thyera ose të krisura.

Këshilla nga arkitektja Sonja Ilia si ta kesh shtëpinë me energji

4-Përdorni sa më shumë lule dhe bimë në ambientet e brendshme. Bimët i largojnë energjitë e këqija dhe i japin jetë dhe pozitivitet shtëpisë tuaj.

Këshilla nga arkitektja Sonja Ilia si ta kesh shtëpinë me energji

5- Përdorni gurë natyral si tourmaline e zezë për të absorvuar energjinë negative

6-Ndonjëherë energjia negative është e ngecur nëpër shtëpi. Nëse ndihesh i bllokuar, provo tëlëvizësh të paktën 27 objekte në shtëpi. (Me këtë rast pastron objektet që s’lëvizin kurrë).

7-Përdorni aromatizues natyral për shtëpinë si esencë portokalli, esencë rozmarine ose lule levandoje.

Këshilla nga arkitektja Sonja Ilia si ta kesh shtëpinë me energji

Këshilla nga arkitektja Sonja Ilia si ta kesh shtëpinë me energji

*Tiranapost.al.