Shtëpia që dua

Si të sillni stilin maksimalist në shtëpinë tuaj

Si të sillni stilin maksimalist në shtëpinë tuaj

"Stili maksimalist ka të bëjë me frymëmarrjen e një jete të re në ambientet e brendshme", thotë Abigail Ahern, duke marrë parasysh qasjen e saj për dizajnin e brendshëm.

Si të sillni stilin maksimalist në shtëpinë tuaj

"Gjithçka ka të bëjë me një vendosje artistike dhe një gjallëri mes objekteve dhe materialeve, përfundimeve dhe modeleve që lexojnë si bohem i relaksuar…”, shton ajo.

Si të sillni stilin maksimalist në shtëpinë tuaj

Kjo është pikërisht mënyra se si dizajnerja e ambienteve të brendshme ka krijuar estetikën e shtëpisë së saj në Londër. "Mbulesat e trasha janë ndoshta hapësira më maksimaliste që kam hartuar ndonjëherë," thotë ajo.

Si të sillni stilin maksimalist në shtëpinë tuaj

E etur për të ndarë argëtim Ahern ka ndarë me lexuesit lirinë qëndrimin e saj ndaj ambienteve të brendshme.

"Duke dekoruar me zemër dhe duke ndaluar së dëgjuari të ashtuquajturat rregulla, atëherë diçka magjike ndodh", thotë ajo. "Kur përzieni ngjyrat, ndërthurni struktura të pazakonta dhe bëheni të fiksuar pas materialeve, krijoni një shtëpi që nuk dëshironi ta lini kurrë", thotë ajo.

Si të sillni stilin maksimalist në shtëpinë tuaj

Ahern ndan pesë këshilla kryesore për ta sjellë këtë stil në shtëpi:

Filloni me gjërat e vogla

Mendoni për qilimat në dysheme dhe disa llamba më shumë. Maksimalizmi nuk ka të bëjë vetëm me mbushjen e çdo cepi me gjëra, është mënyra më e kuruar se kaq. Në mënyrë që të përzierni më shumë gjëra, duhet të kufizoni paletat e ngjyrave dhe të bashkoni përfundimet.

Kërkoni frymëzim në të gjitha vendet tuaja të preferuara

Frymëzimi vizual vjen nga kudo. “Udhëtimi ishte një frymëzim i madh për mua, para-Covid”, shton ajo.

E gjitha ka të bëjë me thyerjen e ‘rregullave’

"Rregulli i parë për t'u thyer, është ai për të cilin unë jam e apasionuar”, thotë ajo. Në botën time, tavanet dhe zbukurimet janë pikturuar gjithmonë me të njëjtën ngjyrë si muret pa marrë parasysh sa e guximshme ose e errët ndodh të jetë ajo ngjyrë.