Shije

Si mund të përfitoni më pak punë nga shefi

Si mund të përfitoni më pak punë nga shefi

Shefat kërkojnë gjithnjë e më shumë punë dhe produktivitet duke e marrë si sfidë të vërtetë arritjen e qëllimeve dhe suksesin. Në të vërtetë ata duhet të mendojnë edhe për ngarkesën fizike dhe mendore të punonjësve.

Huffington Post shkruan se ka një mënyrë për të kërkuar pak pushim, pa u ndjerë të padobishëm për shefin.

Disa ekspertë nga Harvard Bussines Review tregojë një artikull të kohëve të fundit duke shtruar disa këshilla të mira:

Model's hands holding a writing tab and pen; desk and desk accessories in the background; model is wearing a diamond ring, bracelet, and watch; all from Cartier *** Local Caption ***

 

  • Flit me një mik. Nesë nuk je i sigurt se kërkesat e shefit/es janë të paarsyeshme, flisni me mikun dhe tregojini se sa keni punuar, sa keni shkruar në mënyrë që edhe ai tju thotë nëse e keni patur vërtet të pamundur të realizoni kërkesën apo thjesht është një teke e juaja, shkruan Liane Davey.

 

  • Merrni këshilla për menaxhimin e kohës. Para se të kërkoni më pak ngarkesë në punë duhe të shihni njëherë se sa kohë ju merr kërkesa e punës dhe duhet të njoftoni shefin.  Pra mos kini frikë të pyesni dhe të konsultoheni., shkruan Julie Morgenstern.

 

  • Shpjegoni problemin që keni. Jini të qartë ndaj shefit/es për atë që mund të bëni dhe atë që smund të bëni. Mos merrni përsipër detyra që smund ti bëni. Morgenstern thotë se duhet  të njoftoni shefin se kërkesa e tij ose e saj kërkon këtë kërkim ose këtë burim informacioni në mënyrë që të ndihmoheni dhe të mos bllokoheni.

 

  • Mos u ankoni. Ekspertët thonë se sduhet të ankoheni dhe të mbeteni me këtë mendim gjithë kohën sepse kjo tregon edhe faktin se ndoshta jeni paksa i ledhatuar.

 

  • Nëse i tregoni shefit se deri këtu janë limitet e aftësisë atëherë të jeni i sigurt se nuk do të ngarkoheni me më shumë kërkesa. Mbase do ndiheni si një punonjës jo i mirë por në fakt duhet të jeni i drejtë me veten.

 

Por këshilla më e rëndësishme është: Mos u ankoni por sugjeroni strategji për të bashkëpunuar.