Sociale

4 mëkatet e gazetarëve të sotëm sipas Papa Françeskut

4 mëkatet e gazetarëve të sotëm sipas Papa Françeskut

Gjatë fjalimit të tij në dhënien e çmimit të gazetarisë italianee Papa Françesku përshkroi disa prej “gabimeve” që gazetarët vazhdojnë të bëjnë në raportimin e fakteve, ngjarjeve dhe lajmeve.

“Dezinformimi është një nga mëkatet e gazetarisë, të cilat janë katër: dezinformimi, kur gazetaria nuk informon ose informon keq; shpifja; fyerja, që është pak më ndryshe nga shpifja por shkatërron; dhe e katërta është koprofilia, pra dashuria për skandalin, për fëlliqësinë. Por dezinformimi është i pari i mëkateve, i gabimeve të gazetarisë,” u shpreh Papa Françesku.