Sociale

Besoni se bota para Covid ishte normale?! Elif Shafak: Vërtet doni të ktheheni siç ishim? Mendohuni pak

Besoni se bota para Covid ishte normale?! Elif Shafak: Vërtet doni të

Autorja e 17 librave i është rikthyer një nga deklaratave të saj të kohëve të fundit, por që asnjëherë s`i humbet vlera, atë rreth Covid-19 dhe rikthimit të shumëkërkuar në normalitet.

Besoni se bota para Covid ishte normale?! Elif Shafak: Vërtet doni të

“A ishte vërtet normale bota para Covid-it? A është ajo bota në të cilën duam të rikthehemi? Apo ky është një moment kritik në histori në të cilin duhet të mendohemi pak, të mendohemi mirë, të bëhemi më të mirë, të rregullojmë padrejtësitë, pabarazitë, të kuptojmë realitetin dhe emergjencën e ndryshimeve klimatike, të rindërtojmë ekonomitë tona, politikën tonë, shoqërinë tonë, botën tonë?”, shkruhet në statusin e Shafak shkëputur nga fjalimi i saj në Hay Festival Queretaro 2020.

*Burimi BBC