Sociale

Italia në krizë për pediatër

Italia në krizë për pediatër

Ka gjithnjë e më pak pediatër në Itali. Edhe ata që janë në shërbim duhet të ndjekin minimumi 100 fëmijë e maksimumi 1000.

Mbi 1000 fëmijë viziton një pediatër në Pienmonte, Toskana dhe Provincën e

Bozen.

Mesatarja në gjithë vendin shkon 896 fëmijë për pediatër.

Umbria (784), Sardenja (788), Siçilia (792) dhe Molise (798).

17 Rajone tejkalojnë mesataren:,

Piemonte (1,092), Provinca Autonome e Bolzanos (1,060), Toskana (1057) tejkalon mesataren e 1000 të asistuarve.

Informacionet për cilësinë e shërbimit mungojnë.