Sociale

‘Nuk luajnë djemtë me kukulla’. Përgjigjja e 6-vjeçarit të lë pa fjalë

‘Nuk luajnë djemtë me kukulla’. Përgjigjja e

Giovanni 6 vjeç po luante në park me kukullën e tij në preferuar, një nga ato që duken si bebe. Një zotëri i moshuar që kaloi pranë i tha: Po pse, luajnë djemtë me kukulla, ti duhet të luash me ushtarë.

‘Nuk luajnë djemtë me kukulla’. Përgjigjja e

6-vjeçari iu përgjigj: “Po unë jam babai, nuk jam nëna. Ky është djali im dhe quhet Mario”.

Historia është treguar në faqen e Facebook “Guida senza patente, e krijuar enkas nga një prind për të luftuar stereotipet gjinore.

“Giovanni nuk e di që me përgjigjjen e thjeshtë që dha e bëri botën një vend më të bukur. Giovanni, do jesh një baba i shkëlqyer dhe një njeri i mirë. Me siguri edhe prindërit e tu janë njerëz të mirë”, shkruhet në postim.

*Burimi Hufftington Post