Sociale

Pas problemeve që hasi në det, Eva Buzo ndërpret sfidën për të ardhur me not nga Brindizi në Vlorë

Pas problemeve që hasi në det, Eva Buzo ndërpret sfidën

Ajo është një juriste dhe profesionin e saj e ushtron në Australi, por ka një hobi të veçantë notin. Eva Buzo është padyshim emri më i klikuar në 24 orët e fundit në Shqipëri për shak të një sfide që ajo ka ndërmarrë, për të bërë me not një distancë që askush nuk e ka bërë më parë, nga Brindizi në Vlorë.

Pas problemeve që hasi në det, Eva Buzo ndërpret sfidën

Edhe pse 35 vjeçarja shqiptaro-australiane e ndërpreu sot garën e saj për shkak të problemeve që hasi pas mbi 24 orësh not, ajo sërish duartrokitet në rrjet për iniciativën që mori. Eva tanimë ndodhet në gjendje të stabilizuar nën kujdesin e mjekëve, në reanimacionin e Spitalit të Vlorës.

Pas problemeve që hasi në det, Eva Buzo ndërpret sfidën

“Aktualisht është në gjendje stabël, është pak e lodhur dhe me pak ethe. Por treguesit janë normalë, tensioni, pulsi dhe treguesit e tjerë të gjendjes së përgjithshme. Erdhi me dridhje nga ftohti dhe lodhja, edhe nga metabolizmi. Duhen rreth 4 orë që të shohim se si do vazhdojë”, tha ndër të tjera sot pas shtrimit të saj në spital mjeku Edmond Breshani, shef i Reminacionit në spitalin e Vlorës.

Buzo ka ndërprerë sfidën e notit vetëm 10 km para se të arrinte në destinacionin e saj, pasi u pickua nga kandili dhe hasi vështirësi edhe në të folur për shkak të kripës së tepërt. Ajo është tërhequr kështu në miljet e fundit ku i duheshin edhe 10 km për të arritur në destinacionin e saj.