Sociale

Raporti i ri të rinjve shqiptarë s`do t`u pëlqejë aspak

Raporti i ri të rinjve shqiptarë s`do t`u pëlqejë aspak

Sipas raportit të INSTAT për 2019-ën Shqipëria ka një numër të lartë të të rinjve 15-24 vjeç pa asnjë impenjim, shkolle dhe pune.

25,5% e të rinjve të grupmoshës 15-24 vjeç në Shqipëri nuk kishin asnjë angazhim në vitin 2019, ndërsa në Kosovë në të njëjtin vit ishin 33% e të rinjve në këtë gjendje.

Raporti i ri të rinjve shqiptarë s`do t`u pëlqejë aspak

Në vendet e tjera të Rajonit dhe BE kjo përqindje është shumë më e ulët.

Në Maqedoninë e Veriut në vitin 2019 ishin vetëm 18 për qind e të rinjve nuk ishin as në punë as në shkollë.

Në Malin e Zi përqindja e të rinjve që as nuk punon dhe as nuk person është 17%, ndërsa në Serbi 15%, ndërsa në vendet e BE ky tregues ishte 10% në vitin 2019.