Sociale

Si të eliminoni distancën emocionale në marrëdhënien tuaj

Si të eliminoni distancën emocionale në marrëdhënien

Një studim i ri i botuar në revistën akademike Couple and Family Psychology përpiqet të kuptojë pse të qenit në një lidhje mund të ndihet si një harresë e përditshme e kalimit midis fazave të ndarjes dhe bashkimit. Studimi përpiqet të deshifrojë këtë vonesë në marrëdhënie dhe ofron një pasqyrë se si çiftet mund të zhvillojnë shkathtësinë për t’u marrë me të.

Jju mund të bëni një sërë gjërash për t’u përgatitur për vonesën e marrëdhënieve apo edhe për ta zvogëluar atë:

Bëhuni të vetëdijshëm për atë që ju bën të “ngecni”. Është e rëndësishme të njihni veten dhe kur tranzicionet janë më të lehta dhe më të vështira për ju. Pasi ta keni këtë vetëdije, nëse e dini se një tranzicion i ardhshëm mund të jetë i vështirë për ju, mund të jetë e dobishme të mendoni dhe të veproni qëllimisht në mënyra që do ta bëjnë më të lehtë tranzicionin.

Përfshini një periudhë “jet lag” në orarin tuaj. Ne gjithashtu mund të përdorim përkujtuesit dhe sinjalizimet e kalendarit për të na kujtuar që të fillojmë të mendojmë ose të planifikojmë për fazën e ardhshme, në mënyrë që të jemi të përgatitur kur të ndodhë. Për një ribashkim të ardhshëm, ky proces mendor mund të përfshijë krijimin e planeve për ju dhe partnerin tuaj ose të menduarit për ribashkimin tuaj të fundit. Ne gjithashtu mund të veprojmë ndryshe duke filluar të përfshihemi në aktivitete që na përgatitin për ndryshimin e fazës. Për shembull, nëse keni vështirësi të ndaheni nga partneri juaj, mos lejoni që gjëja e parë që bëni vetë të jetë diçka e përsëritur ose e mërzitshme. Në vend të kësaj, planifikoni një aktivitet për veten tuaj që do ta angazhojë mendjen tuaj në një mënyrë pozitive.

Normalizoni ndjenjën e “jet-lagging”, veçanërisht në marrëdhëniet në distancë. Hulumtimet tregojnë se një periudhë ripërshtatjeje pas ndarjes mund të jetë e zakonshme në marrëdhëniet në distancë. Jini të durueshëm me veten dhe dijeni se nëse po merrni më shumë kohë për t’u rikthyer në rutinën tuaj individuale, kjo nuk ju bën nevojtar ose të bashkëvarur. Ose, nëse ju duhet kohë për t’u ripërshtatur për të qenë me partnerin tuaj, kjo nuk do të thotë se jeni një partner i keq. Mund të jetë vetëm pjesë e procesit.