SPORT

Format i ri i Champions League/ Rritet numri i skuadrave pjesëmarrëse

Format i ri i Champions League/ Rritet numri i skuadrave pjesëmarrëse
UEFA Champions League do të pësojë ndryshime duke filluar nga sezoni 2024-2025.

Uefa njofton se në kompeticionin më të rëndësishëm europian nuk do marrin pjesë 32 skuadra, por 36 të tilla.

Format i ri i Champions League/ Rritet numri i skuadrave pjesëmarrëse

2 nga 4 ekipet shtesë do të caktohen nga sistemi i koeficientëve kombëtarë, pra e thënë më mirë, varet nga përformanca e skuadra dhe numri i pikëve të grumbulluara.

Tjetër ndryshim që vlen të theksohet është rritja e numrit të sfidave në grup, ku nga 6-të, tashmë do jenë 8 ndeshje.

Tiranapost.al