SPORT

Luis Hamilton, piloti i Formula 1, nderohet me titullin e lartë nga Princi Charles

Luis Hamilton, piloti i Formula 1, nderohet me titullin e lartë nga Princi

Luis Hamilton, shoferi shtatë herë kampion i Formula 1, u shpall kalorës në Urdhrin e Perandorisë Britanike sot në një ceremoni të mbajtur nga Princi Charles në Kështjellën Windsor.

Në fund të vitit 2020, Hamilton u dekorua kalorës i Perandorisë Britanike në listën e nderimeve të Vitit të Ri të Mbretëreshës Elizabeth II dhe fitoi të drejtën për t'u quajtur "Zotëri". Ceremonia u zhvillua pothuajse një vit pas çmimit.

Me këtë nder, Hamilton bëhet një nga të paktët britanikë me titullin e vërtetë në F-1. Përveç tij titullin e kanë marrë edhe emra si Jackie Stewart, Stirling Moss, Frank Williams dhe Patrick Head.

Luis Hamilton, piloti i Formula 1, nderohet me titullin e lartë nga Princi

Sir (Sir) është nderim për Kalorësit e Urdhrit të Perandorisë Britanike. Titulli i dhënë nga mbretëresha e shndërron të nderuarin në një pjesëtar të fisnikërisë mbretërore.