SPORT

ZYRTARE: Merret vendimi për Kategorinë Superiore

ZYRTARE: Merret vendimi për Kategorinë Superiore
Coronavirus i ka vënë në alarm të gjithë dhe duhet kujdes maksimal për luftimin e këtij virusi të tmerrshëm. Në lidhje me situatën e krijuar, në vendin tonë janë marrë disa masa, ndërsa nuk ka mbetur prapa edhe futbolli.

Ditën e sotme, është zyrtarizuar edhe vendimi për sa i përket Kategorisë Superiore, që është e pezulluar deri në një afat të pacaktuar. Këtë vendim është marrë nga komiteti ekzekutiv i federatës së futbollit, që njofton se vendimi hyn në fuqi menjëherë.

NJOFTIMI:
Komiteti Ekzekutiv i Federatës së Futbollit ka ndjekur nga afër dhe me prioritet ecurinë e situatës në vendin tonë pas rasteve të shfaqura me COVID-19.

Nisur nga përshkallëzimi i kësaj situate dhe duke ndjerë përgjegjësi maksimale për të gjithë personat e përfshirë në jetën futbollistike në vend si dhe pas propozimit te Komitetit të Emergjencave në FSHF, Komiteti Ekzekutiv vendosi pezullimin e të gjitha aktiviteteve futbollistike.
Ky vendim hyn në fuqi menjëherë deri në një komunikim tjetër të Federatës së Futbollit.

Lidhur me të gjitha aktivitetet ndërkombëtare futbollistike, ku edhe Shqipëria është pjesëmarrëse, ditën e martë në orën 13:00 UEFA do të organizojë një video-konferencë me të 55 federatat anëtare për të marrë vendimin lidhur me ecurinë e të gjitha aktiviteteve futbollistike evropiane.