Stil jete

10 gabimet që të bëjnë të dukesh më pak atraktiv

10 gabimet që të bëjnë të dukesh më pak atraktiv

Nuk kanë lidhje me estetikën, por me sjelljen. Janë disa veprime ose mosvreprime të caktuara që të bëjnë të dukesh më pak tërheqës në sytë e të tjerëve. Që të bësh gjithmonë figurë të mirë, por edhe që të jesh më i mirë, hidhi në sy gjithçkaje që nuk duhet ta bësh.

Kur prezanton veten keq dhe nuk ka kurrë një mundësi të dytë, për të dhënë përshtypjen e parë.

Kuk nuk prezanton njerëzit me të cilët ndodhesh.

Kur harron emrat

Kur e zgjat me tema për të cilat njerëzit nuk kanë interes

Kur flet vetëm për veten

Ose kur flet keq për të tjerët (pavarësisht rrethanave)

Kur flet me zë të ulët, ose pa vetëbesim.

Kur përgjigjesh shkurt, edhe pse të kërkohet një përgjigje e zgjeruar

Kur viktimizohesh me ato fjalitë: Asnjë s`do më dojë mua. Ose: S`kam asgjë në terezi.

Kur shkel parimet e tua