Stil jete

10 qytete më të mira në botë për udhëtarët me aftësi ndryshe

10 qytete më të mira në botë për udhëtarët me

Është rreth 1 miliard numri i njerëzve në botë me aftësi ndryshe dhe aksesimi është një çështje jashtëzakonisht e rëndësishme edhe për sektorin e turizmit.

Një raport i ri ka zbuluar 10 qytetet më të aksesueshme në botë, të nominuar nga 3500 persona me aftësi ndryshe.

Ata vlerësuan qytetet bazuar në lidhjet e transportit, afërsinë e akomodimit me atraksionet, dyqanet dhe restorantet.

Sondazhi, nga Valuable 500, u krye në shtator 2022 dhe përfshiu pjesëmarrës nga Mbretëria e Bashkuar, Shtetet e Bashkuara, Japonia, Kina dhe Australia.

Ja 10 vendet më të aksesueshme në botë për njerëzit me aftësi ndryshe:

Amsterdam

Las Vegas

Londër

Nju York

Orlando

Paris

Shangai

Singapor

Sidnej

Tokio