Stil jete

10 qytetet më të mira për 2022-shin për të jetuar dhe punuar jashtë vendit

10 qytetet më të mira për 2022-shin për të jetuar dhe

Punëtorët që kërkojnë cilësi më të mirë dhe kosto të ulët jetese po vërshojnë në Valencia, Spanjë, e cila është renditur qyteti nr. 1 për emigrantët për të jetuar dhe punuar jashtë vendit në vitin 2022. Rezultatet erdhëm pas një sondazhi me më shumë se 12,000 të anketuar nga InterNations , një komunitet emigrantësh në internet me më shumë se 4.5 milionë anëtarë globalë.

Ja vendet që u renditën në top 10

1. Valencia, Spanjë

10 qytetet më të mira për 2022-shin për të jetuar dhe

85% janë të kënaqur me jetën në përgjithësi

83% janë të kënaqur me koston e jetesës

55% thonë se është e lehtë të bësh miq të rinj

56% janë të kënaqur me punën e tyre

76% janë të kënaqur me balancën e tyre punë-jetë

80% janë të kënaqur me cilësinë e kujdesit mjekësor

2. Dubai, Emiratet e Bashkuara Arabe

10 qytetet më të mira për 2022-shin për të jetuar dhe

73% janë të kënaqur me jetën në përgjithësi

38% janë të kënaqur me koston e jetesës

43% thonë se të bësh miq të rinj është e lehtë

70% janë të kënaqur me punën e tyre

61% janë të kënaqur me balancën e tyre punë-jetë

84% janë të kënaqur me cilësinë e kujdesit mjekësor

3. Mexico City, Meksikë

10 qytetet më të mira për 2022-shin për të jetuar dhe

84% janë të kënaqur me jetën në përgjithësi

67% janë të kënaqur me koston e jetesës

69% thonë se të bësh miq të rinj është e lehtë

73% janë të kënaqur me punën e tyre

71% janë të kënaqur me balancën e tyre punë-jetë

70% janë të kënaqur me cilësinë e kujdesit mjekësor


4. Lisbonë, Portugali

10 qytetet më të mira për 2022-shin për të jetuar dhe

86% janë të kënaqur me jetën në përgjithësi

69% janë të kënaqur me koston e jetesës

49% thonë se është e lehtë të bësh miq të rinj

71% janë të kënaqur me punën e tyre

72% janë të kënaqur me balancën e tyre punë-jetë

68% janë të kënaqur me cilësinë e kujdesit mjekësor

5. Madrid, Spanjë

10 qytetet më të mira për 2022-shin për të jetuar dhe

77% janë të kënaqur me jetën në përgjithësi

69% janë të kënaqur me koston e jetesës

53% thonë se është e lehtë të bësh miq të rinj

63% janë të kënaqur me punën e tyre

70% janë të kënaqur me balancën e tyre punë-jetë

80% janë të kënaqur me cilësinë e kujdesit mjekësor

6. Bangkok, Tajlandë

10 qytetet më të mira për 2022-shin për të jetuar dhe

79% janë të kënaqur me jetën në përgjithësi

69% janë të kënaqur me koston e jetesës

54% thonë se është e lehtë të bësh miq të rinj

66% janë të kënaqur me punën e tyre

68% janë të kënaqur me balancën e tyre punë-jetë

82% janë të kënaqur me cilësinë e kujdesit mjekësor

7. Bazel, Zvicër

10 qytetet më të mira për 2022-shin për të jetuar dhe

82% janë të kënaqur me jetën në përgjithësi

22% janë të kënaqur me koston e jetesës

18% thonë se të bësh miq të rinj është e lehtë

86% janë të kënaqur me punën e tyre

67% janë të kënaqur me balancën e tyre punë-jetë

85% janë të kënaqur me cilësinë e kujdesit mjekësor

8. Melburn, Australi

10 qytetet më të mira për 2022-shin për të jetuar dhe

69% janë të kënaqur me jetën në përgjithësi

36% janë të kënaqur me koston e jetesës

46% thonë se të bësh miq të rinj është e lehtë

77% janë të kënaqur me punën e tyre

72% janë të kënaqur me balancën e tyre punë-jetë

78% janë të kënaqur me cilësinë e kujdesit mjekësor

9. Abu Dhabi, Emiratet e Bashkuara Arabe

10 qytetet më të mira për 2022-shin për të jetuar dhe

68% janë të kënaqur me jetën në përgjithësi

36% janë të kënaqur me koston e jetesës

41% thonë se të bësh miq të rinj është e lehtë

64% janë të kënaqur me punën e tyre

51% janë të kënaqur me balancën e tyre punë-jetë

88% janë të kënaqur me cilësinë e kujdesit mjekësor

10. Singapor

10 qytetet më të mira për 2022-shin për të jetuar dhe

73% janë të kënaqur me jetën në përgjithësi

24% janë të kënaqur me koston e jetesës

48% thonë se të bësh miq të rinj është e lehtë

77% janë të kënaqur me punën e tyre

58% janë të kënaqur me balancën e tyre punë-jetë

84% janë të kënaqur me cilësinë e kujdesit mjekësor