Stil jete

3 ekspertë zbulojnë se çfarë nënkuptojnë me të vërtetë ëndrrat e ndarjes

3 ekspertë zbulojnë se çfarë nënkuptojnë me

Nëse jeni zgjuar ndonjëherë nga një ëndërr dhe keni menduar: "Çfarë dreqin do të thoshte kjo?", nuk jeni vetëm. Ëndrrat mund të jenë të thella, me ndikim dhe madje edhe të frikshme. Dhe ëndrrat e ndarjes - në varësi të situatës aktuale të marrëdhënies suaj - mund të jenë të gjitha sa u tha më sipër. Ato mund t'ju lënë të pyesni veten se çfarë po përpiqet t'ju tregojë subkoshienca juaj.

“Mos bëni gabim duke menduar se 'skenari' i ëndrrës suaj është një parashikim i asaj që do të ndodhë ose një paralajmërim i asaj që duhet të bëni. Ëndrrat nuk janë domosdoshmërisht fallxhorë," thotë Dr. LeslieBeth Wish.
Në vend të kësaj, mendoni për ëndrrat si kujtesë ose një mënyrë për të sjellë diçka që kërkon vëmendjen tuaj. Ndërsa ëndrrat mund t'ju tregojnë pak për situatën tuaj të dashurisë , ato janë më shumë një tregues abstrakt i mendimeve dhe ndjenjave tuaja të brendshme.

Çfarë do të thotë kur ëndërroni se partneri juaj po ju lë?

Kur ëndërroni për një ndarje me partnerin tuaj aktual, mund të jetë jashtëzakonisht shqetësuese, por mos u frikësoni. Ndërsa Karen Frazier, autore e Manualit të Interpretimit të Ëndrrave , thotë se ndërsa ndonjëherë këto ëndrra mund të tregojnë se është koha për t'i dhënë fund marrëdhënies tuaj, shpesh ato janë shumë më pak të drejtpërdrejta nga sa mendoni.

"Një ëndërr ndarjeje mund të nënkuptojë gjithashtu se është koha për t'i dhënë fund disa sjelljeve në marrëdhënien tuaj ose për ta çuar marrëdhënien tuaj në një nivel të ri," thotë Frazier.

"Ëndrrat për largimin e partnerit nga ju mund të jenë gjithashtu një shenjë paralajmëruese nga subkoshienca juaj se ndiheni të pasigurt në marrëdhënie, thotë psikologu klinik Dr. John Mayer.
Pra, sado i ashpër mund të ketë qenë gjumi juaj i natës, këto lloj ëndrrash mund t'ju frymëzojnë për të bërë ndryshime pozitive në marrëdhënien tuaj.

Çfarë kuptimi kanë ëndrrat për ndarje kur jeni beqar?

Edhe pse teknikisht nuk mund të ndaheni me dikë kur jeni beqar, prapëseprapë mund të ëndërroni për ndarjen (edhe nëse personi me të cilin po ndaheni në ëndërr është imagjinar).

“Ëndrra e ndarjes kur nuk jeni partner ka shumë të ngjarë simbolike”, thotë Frazier. "Interpretimi më i zakonshëm është se ka diçka në jetën tuaj që nuk ju shërben më dhe është koha ta lini atë të shkojë.
Për të mësuar se çfarë mund të jetë, Frazier thotë që të përpiqeni të mbani mend detajet përreth në ëndrrën tuaj. Mund të jenë të dhëna. “Për shembull, kërkoni për tiparet dominuese të personit me të cilin po ndaheni, [ose] vendin ku ndodh ndarja. Këto janë të dhëna konteksti që mund t'ju ndihmojnë të kuptoni më mirë se çfarë ëndrra sugjeron se duhet ndryshuar."

Çfarë do të thotë të ëndërrosh për ndarjet në të kaluarën?

Nëse një ndarje në të kaluarën është ende në ëndrrat tuaja, Frazier thotë se ka të ngjarë sepse ju jeni ende duke përpunuar emocionet e mbetura nga ajo marrëdhënie që ka përfunduar.

“Këto ëndrra gjithashtu mund t'ju tregojnë se jeni ende duke jetuar në të kaluarën, ose se jeni ende të kapur pas diçkaje që nuk ju shërben. Ëndrra juaj mund të tregojë një aspekt të ndarjes suaj në jetën reale që nuk e keni lejuar veten ta eksploroni plotësisht dhe ta shëroni".

Tiranapost.al