Stil jete

3 gjëra që duhen mbajtur parasysh përpara se t'u besoni njerëzve

3 gjëra që duhen mbajtur parasysh përpara se t'u besoni

A kam zbuluar pak gjëra për jetën time? A është shumë herët për t'i besuar atij personi? Pse dhashë shumë detaje? Të gjithë ne kemi pasur këto mendime, të paktën një herë në jetën tonë. Shumica prej nesh shkojnë në një zonë ekstroverte për ca kohë dhe i japin shumë detaje një të huaji, dhe pastaj pendohen në momentin tjetër.

Ky zakon i besimit të tepërt shpesh na fut në telashe. Megjithatë, jo shumë prej nesh mësojnë nga gabimet dhe vazhdojnë ta bëjnë atë derisa të vuajmë nga një tronditje.

Pra, herën tjetër kur u besoni njerëzve, këtu janë disa gjëra që duhen mbajtur parasysh.

Besimi i tepërt mund t'ju lërë zemërthyer

Herën tjetër kur të pësoni thyerje zemre për shkak të besimit të tepërt, fajësoni veten dhe jo atë që e bëri atë. Është e rëndësishme të kuptoni gjërat që duhet t'i mbani private. Vizatoni një vijë të qartë të asaj që duhet të ndahet dhe çfarë jo. Dhënia e sekreteve dhe dobësisë suaj mund të përdoret kundër jush. Dhe besimi i tepërt shpesh pasohet nga thyerja e zemrës, sepse kurrë nuk e dini se çfarë ka në mendje personi tjetër për ju.

Besimi i tepërt është një dobësi

Besimi i tepërt është me siguri një dobësi e njerëzve me zemër të mirë. Nëse je i mirë me njerëzit, nuk do të thotë që të gjithë do të jenë njësoj. Prandaj, është e domosdoshme të punoni në të dhe të jeni të ndërgjegjshëm për atë që thoni para njerëzve.

Jo të gjithë janë miq

Do të ketë qindra njerëz që do të pretendojnë se janë miqtë tuaj, por vetëm një pjesë e vogël do të jenë miqtë tuaj të vërtetë. Jo të gjithë do të ishin empatikë ndaj jush dhe shumica do të qeshin. Disa do t'i përdorin bisedat tuaja për përfitimin e tyre. Prandaj, zgjidhni një grup të mirë njerëzish për të vënë besimin tuaj dhe shikoni pjesën tjetër thjesht si të njohur.

Tiranapost.al