Stil jete

3 gjërat që duhet të diskutoni patjetër me partnerin tuaj përpara se të martoheni

3 gjërat që duhet të diskutoni patjetër me partnerin tuaj

Nga zgjedhja e vendit më të mirë për muajin e mjaltit deri tek përcaktimi i veshjeve të dasmës, të gjithë diskutojnë edhe për gjënë më të vogël me bashkëshortin ose bashkëshorten tuaj të ardhshme. Ndërsa është gjithmonë argëtuese dhe emocionuese të diskutosh të gjitha këto gjëra me partnerin, ajo që është e rëndësishme është të flasësh për jetën.

Këtu janë 3 gjërat që duhet të diskutoni me partnerin përpara se të martoheni:

Financat

Ndërsa disa prej jush mund të mendojnë se është shumë e vështirë të diskutosh paratë para martesës, ajo që nuk mund ta mohosh është fakti se është një pjesë e rëndësishme e jetës. Diskutoni se si do t'i trajtoni financat, nëse do t'i ndani apo jo faturat. Sa më shumë të diskutoni, aq më të qarta do të jenë gjërat.

Vendndodhja

Nëse të dy jeni duke punuar dhe puna juaj nuk ju lejon të punoni nga shtëpia, bëhet e rëndësishme të diskutoni se kush do të zhvendoset. Ndonëse mund të jetë një vendim i vështirë, është e rëndësishme ta kuptoni paraprakisht në mënyrë që asnjëri prej jush të mos marrë një vendim të nxituar pas martesës. Vlerësoni të mirat dhe të këqijat, bëni llogaritjet tuaja dhe merrni një vendim të mençur. Sigurohuni që asnjëri prej jush nuk e bën atë vetëm për hir të tij, bëjeni për lumturinë dhe komoditetin tuaj dhe të njëri-tjetrit.

Ndarja e shtëpisë me prindërit

Ashtu si çdo gjë tjetër, është e rëndësishme të diskutoni nëse ju të dy do të zhvendoseni në një shtëpi të re apo do ta ndani shtëpinë me vjehrrit tuaj. Mendoni thellë, shikoni se çfarë funksionon për ju dhe në përputhje me rrethanat vendosni për veten dhe partnerin tuaj. Shumica e njerëzve duan privatësi dhe mund të duan të zhvendosen në një shtëpi të re dhe disa mund të dëshirojnë të shijojnë kohën familjare. Pra, në vend që të grindeni, përpiquni të kuptoni pikëpamjet e tjetrit, vlerësoni ato dhe më pas shpalosni tuajat.

Tiranapost.al