Stil jete

3 këshilla për të ruajtur marrëdhënien nëse partneri juaj po kalon një periudhë të vështirë 

3 këshilla për të ruajtur marrëdhënien nëse

Nëse keni qenë ose jeni në një lidhje, do ta dini se nuk ka të bëjë vetëm me të paturit flutura në stomak, apo me ato biseda të gjata dhe romantike me partnerin tuaj. Kjo është vetëm një pjesë e saj. Ka, sigurisht, më shumë. Përleshje, përplasje mendimesh dhe shumë ankth dhe stres.

Këtu është e rëndësishme të kuptoni partnerin tuaj, ta mbështesni emocionalisht dhe të jeni me të.

Mos harroni se kjo krijon një kohë vendimtare për marrëdhënien tuaj. Nëse ju, për ndonjë arsye, nuk arrini të kuptoni anën e partnerit tuaj, ka shanse që marrëdhënia të prishet.

A po pyesni veten se si ta ruani lidhjen tuaj nëse kjo ndodh? Këtu janë disa këshilla që mund të ndihmojnë.

Bëhu një dëgjues i mirë

Është e lehtë të japësh shumë këshilla dhe të bësh një listë të gjërave që duhet t’I thuash dhe të mos I thuash një personi. Megjithatë, kjo nuk do të ndihmojë kurrë. Kjo do të tregojë vetëm se sa të shqetësuar jeni dhe se dëshironi të qëndroni me partnerin tuaj vetëm në momentet e tyre të mira. Pra, në vend që të këshilloni partnerin tuaj, jini me të dhe dëgjoni atë që ata kanë për të thënë. Jini të qetë, mos bërtisni edhe nëse ata thonë diçka të gabuar.

Kujdes me fjalët tuaja

Duke qenë se kjo është një kohë delikate për marrëdhënien tuaj, duhet të kuptoni se çfarëdo që thoni do të lërë një ndikim të madh. Nëse po u premtoni atyre diçka, bëjeni me çdo kusht. Mos jini një folës i ëmbël, përkundrazi provojeni dashurinë tuaj me veprimet tuaja. Jini empatik ndaj tyre. Asnjëherë mos thuaj asgjë vetëm për t'i bërë ata të ndihen më mirë.

Tregoni kujdes dhe mbështetje, por mos e teproni

Jepuni atyre hapësirë ??dhe kohë. Tregoni se kujdeseni dhe ofroni ndihmë nëse është e nevojshme. Bëni gjëra që mund t'i pëlqejnë. Gjestet e vogla mund të bëjnë një rrugë të gjatë dhe mund të ndihmojnë në përmirësimin e humorit të partnerit tuaj. Qëndroni pranë tyre. Mos nxitoni në gjërat dhe mos kërkoni vazhdimisht që të përmirësojnë disponimin e tyre.

Tiranapost.al