Stil jete

4 truke japoneze për të humbur peshë

4 truke japoneze për të humbur peshë

Ndërsa një ushqim i ekuilibruar dhe stërvitja e përditshme fizike janë çelësi për të humbur peshë, nëse nuk jeni në gjendje t'i përmbaheni këtyre për shkak të një jete kaotike dhe orarit të ngjeshur, atëherë këtu ne ju sjellim truket e thjeshta japoneze për të hequr kilogramët e tepërt në trupin tuaj.

Konsumoni fillimisht një porcion me perime

Kultura japoneze e të ngrënit fokusohet në konsumimin e perimeve fillimisht përpara se të kënaqet me ushqime të tjera. Konsumimi i një pjese të mirë të perimeve para vaktit tuaj mund t'ju bëjë të ndiheni më të ngopur.

Përtypni ushqimin tuaj siç duhet

Përtypja e duhur e ushqimit sjell ndjenjën e ngopjes dhe ju bën të ndiheni më të ngopur për një periudhë më të gjatë kohore. Për më tepër, lehtëson procesin e tretjes.

Banja të nxehta

Banjat e nxehta ndihmojnë në përmirësimin e qarkullimit të gjakut në trup, përmirësojnë metabolizmin, përshpejtojnë tretjen dhe ndihmojnë në detoksifikimin e poreve që ndihmojnë më tej në humbjen e peshës.

Mos pini ujë ose ndonjë pije gjatë vakteve tuaja

Vaktet me ujë mund të dëmtojnë ose prishin sistemin tuaj të tretjes. Si? Uji kundërbalancon Ph të acidit të stomakut, gjë që e bën jashtëzakonisht të vështirë për trupin të shpërbëjë ushqimin. Në Japoni, njerëzit zakonisht nuk pijnë ujë ose ndonjë lloj pije tjetër në vaktet e tyre.