Stil jete

5 gjëra që thotë partneri manipulues për t'ju mbajtur në një marrëdhënie abuzive

5 gjëra që thotë partneri manipulues për t'ju mbajtur


A keni ndjerë ndonjëherë se jeni duke u kontrolluar, manipuluar ose nën presion? Ata kanë aq shumë kontroll mbi ju, saqë jeni të gatshëm të bëni gjëra që nuk do t'i kishit bërë më parë. Nëse i jeni përgjigjur po këtyre pyetjeve, atëherë ka shumë mundësi që të keni rënë pre e një manipuluesi. Mund të mos duket aq problematike, por është një problem shumë serioz. Mund t'ju bëjë të ndiheni se nuk keni kontroll mbi ndjenjat, emocionet dhe veprimet tuaja.


Nuk është faji juaj që nuk e keni kuptuar nëse jeni duke u manipuluar apo jo. Shumica e njerëzve as nuk e kuptojnë se janë në një marrëdhënie toksike ku partneri i tyre po përpiqet të manipulojë situatën.

5 gjëra që thotë një partner abuziv:

"Pse je kaq e ndjeshme?"

Njerëzit në një marrëdhënie dashurie duhet të jenë në gjendje të shprehin lirisht mendimet e tyre pa frikën e gjykimit. Por kur jeni në një marrëdhënie toksike, keni frikë se partneri juaj do t'ju fajësojë për gjithçka. Mund të jetë e vështirë t'i jepni të gjitha kur e dini që partneri juaj nuk do t'ju kuptojë.


"Unë kurrë nuk e thashë këtë."

Një person që përpiqet të manipulojë një situatë nuk do ta pranojë kurrë fajin e tij. Ata do të thonë një gjë gjatë një debati, por më vonë nuk do ta pranojnë. Ata përpiqen t'ju tregojnë se nuk i dëgjoni kurrë siç duhet.

"A më beson mua?"

Është e vetëkuptueshme se besimi është ajo që e mban një marrëdhënie të fortë. Nëse partneri juaj ka thyer besimin tuaj herë pas here, dhe ju nuk jeni në gjendje t'i besoni atij, tjetri juaj i rëndësishëm nuk e pranon kurrë fajin e tij ose të saj dhe gjithmonë përfundon duke ju fajësuar për problemet e besimit - duhet të largoheni!

"E gjitha është për shkakun tënd!"

Nëse kjo është ajo që dëgjoni gjatë gjithë kohës, është koha për të tërhequr dhe lënë personin. Po, edhe ju duhet të keni bërë disa gabime, por kjo nuk u jep atyre të drejtën t'ju fajësojnë të gjitha, kur ata janë qartësisht në gabim.

“Nuk dua të jem në një lidhje me dikë që…”

A ju japin ultimatume sa herë që grindeni apo grindeni? Kur je i dashuruar, nuk ka kërcënime. Është një mënyrë që partneri juaj t'ju thotë se ju jeni shkaktari i të gjitha problemeve dhe jeni ju ai që duhet të ndryshoni për t'i bërë gjërat të funksionojnë.