Stil jete

6 arsye pse njerëzit i postojnë partnerët në mediat sociale

6 arsye pse njerëzit i postojnë partnerët në mediat sociale

Sipas studimeve të fundit të kryera nga studiues të psikologjisë, postimi i gjërave që lidhen me marrëdhëniet tona në internet (foto, statusi i marrëdhënies, etj.) është ajo që psikologët e quajnë 'shfaqje diadike'. Shfaqjet diadike janë shprehje ose sjellje të njerëzve që komunikojnë se aktualisht janë në një marrëdhënie romantike. Gjetjet tregojnë se ka disa arsye pas kësaj.

Çiftet janë shumë të kënaqur në marrëdhëniet e tyre

Sipas një studimi, individët që janë më të kënaqur në marrëdhëniet e tyre kanë më shumë gjasa të postojnë imazhe të tyre dhe të partnerit të tyre si fotot kryesore të profilit. Çiftet më të kënaqur kanë më shumë gjasa të postojnë fotografi diadike të profilit — duke parë profilin e tyre në Facebook mund t'u kujtojë më pas marrëdhënien e tyre të lumtur dhe t'i bëjë të ndihen më të kënaqur.

Ata janë të përkushtuar ndaj marrëdhënies

Studiuesit zbuluan gjithashtu se përdoruesit që i bëjnë marrëdhëniet e tyre të dukshme në internet kanë ndjenja të forta të përkushtimit ndaj partnerit të tyre. Për më tepër, kjo rrit gjasat për të qëndruar së bashku për periudha më të gjata. Arsyeja pas kësaj është se shenjat e dukshme (fotot, statusi, postimet e ndërsjella) ka të ngjarë t'i shtyjnë njerëzit ta perceptojnë veten si pjesë të një njësie romantike, duke forcuar kështu marrëdhënien.

Por… disa mund të ndihen të pasigurt për marrëdhëniet e tyre

Një studim zbuloi se njerëzit që postuan statusin e tyre të marrëdhënies në Facebook ndiheshin romantikisht të pasigurt. Shpjegimi i mundshëm për këtë është se për shkak të pritshmërive të caktuara shoqërore, njerëzit mund të postojnë gjëra që nuk janë gjithmonë të vërteta për t'u treguar të tjerëve se janë të lumtur. Ky studim është prova e vërtetë se nuk duhet t'i besoni mediave sociale.

Ata kanë një stil lidhjeje në ankth

Një nga arsyet e mundshme pse disa njerëz i bëjnë marrëdhëniet e tyre të dukshme në internet mund të jetë në stilin e tyre të lidhjes ankthioze. Njerëz të tillë zakonisht kanë vetëbesim të ulët dhe një frikë të fortë nga refuzimi ose braktisja. Pra, sa më të pasigurt të ndihen për ndjenjat e partnerit të tyre, aq më shumë ka gjasa që ta ndajnë marrëdhënien e tyre në rrjetet sociale. Kjo është ndoshta një nga mënyrat që ata përdorin për t'u ndjerë mirë me veten e tyre.

Ata janë të motivuar për të mbrojtur marrëdhënien e tyre

Një nga arsyet e mundshme pse disa njerëz ndajnë foto me partnerët e tyre është se ata duan të mbrojnë marrëdhënien e tyre. Duke bërë këtë, ata tregojnë se partneri i tyre u përket atyre për të shmangur çdo përparim romantik nga një palë tjetër.

Tregimi i partnerëve rrit vetëvlerësimin e tyre

Ndonjëherë, shfaqja e statusit të marrëdhënies së tyre mund t'i bëjë njerëzit të ndihen më të sigurt.