Stil jete

6 shenja të problemeve të zemrës që nuk kanë të bëjnë me dhimbjen e gjoksit

6 shenja të problemeve të zemrës që nuk kanë të

Megjithëse dhimbja e gjoksit është simptoma më e zakonshme e lidhur me çështjet kardiovaskulare, ka një sërë simptomash atipike që mund të tregojnë se diçka nuk është në rregull me zemrën.

Dhimbje në këmbë

Dhimbja në pulpat e këmbëve - veçanërisht kur shoqërohet me ënjtje - mund të jetë për shkak të një mpiksjeje gjaku në venat e thella të trupit. Ënjtja e këmbëve mund të ndodhë gjithashtu nëse zemra ka probleme me pompimin e gjakut, duke shkaktuar ulje të rrjedhjes së gjakut në këmbë.

Marramendje

Dr. Joyce Oen-Hsiao , një kardiolog dhe profesor i asociuar i mjekësisë klinike në Shkollën e Mjekësisë Yale, ka trajtuar shumë pacientë që paraqiten me marramendje.

Anomalitë në presionin e gjakut mund të shkaktojnë marramendje. Disa njerëz do të përjetojnë rrahje zemre, ose rrahje shtesë të zemrës, që mund të shkaktojnë marramendje, tha Oen-Hsiao.

Dhimbje koke

Një dhimbje koke e fortë mund të jetë një shenjë se diçka nuk shkon me zemrën. Sipas Oen-Hsiao, një dhimbje koke që kalon nëpër ballë dhe më pas në sy mund të tregojë se një person ka presion të lartë të gjakut.

Presioni i lartë i gjakut që rezulton në një dhimbje koke mund të jetë një çështje urgjente. Nëse presioni është mjaft i lartë dhe zgjat mjaftueshëm, mund të çojë në plasje të enëve të gjakut.

Frymëmarrje e shkurtër

Frymëmarrja është një simptomë e lidhur me shumë sëmundje të zemrës. Mungesa e frymëmarrjes, veçanërisht me sforcim, mund të jetë një shenjë se një person ka presion të lartë të gjakut.

Nauze ose ulje e oreksit

Nauzeja dhe humbja e oreksit mund të jenë shenja të dështimit të zemrës. Kur zemra fillon të dështojë, lëngjet mund të grumbullohen në këmbë dhe në bark. Kur zorra mbushet me lëngje, ajo nuk thith gjithashtu lëndë ushqyese, duke bërë që njerëzit të humbasin oreksin dhe të ndihen të ngopur gjatë gjithë kohës, tha Oen-Hsiao.

Herë pas here, të përzierat dhe shqetësimet e stomakut janë simptomat e vetme që do të ndjejnë pacientët me bllokim në arterien e pasme të zemrës.

Dhimbje dhe Shtrëngim të Nofullave

Disa njerëz me probleme kardiovaskulare do të përjetojnë dhimbje dhe rëndim të nofullës. Kjo është më e zakonshme kur pacientët janë duke bërë ushtrime.