Stil jete

6 ushqime që nuk duhet t'i gatuani kurrë në skarë!

6 ushqime që nuk duhet t'i gatuani kurrë në skarë!
Disa ekpertë të kuzhinës kanë emërtuar 10 gatimet që nuk rekomandojnë për t'i pjekur në skarë. Disa mund t’ju suprizojnë.

Peshqit me mish të butë

Joonas Jokiniemi, një ish-kuzhinier profesionist thotë se peshqit që kanë mish të butë nuk janë të mirë për t'u pjekur në skarë pasi kanë mish delikat që ngjitet pas zgarës dhe shpërbëhet.

Karkaleca të pastruar

Kur gatuhen në skarë, karkalecat e detit marrin një nivel të bukur tymosjeje që nxjerr në pah notat e tij natyrale të ëmbla dhe të kripura, duke e bërë një vakt ideal në mot të ngrohtë. Megjithatë, sekreti i karkalecave të pjekura në skarë është të mbani lëvozhgat.

Tofu

Jo të gjitha proteinat vegane janë aq të përshtatshme për skarë.

"Unë shoh shumë njerëz që përpiqen të pijnë tofu në skarë, por ai shpërbëhet dhe rezultati nuk është i mirë," tha Josh Healy, një kuzhinier.

Djathi që shkrihet

Çdo djathë që është në gjendje të shkrihet do të krijojë një rrëmujë të madhe në skarë dhe nuk rekomandohet nga ekspetët.

Bërxolla derri

Shpatullat e derrit dhe brinjët e derrit janë fantastike kur gatuhen në zgarë, por mund të habiteni kur të mësoni se bërxollat ??e derrit nuk janë aq të përshtatshme për këtë lloj gatimi. “Në kundërshtim me besimin popullor, bërxollat ??e derrit nuk janë të mira në skarë, sepse ato kanë një përmbajtje më të ulët yndyre sesa shpatullat e derrit. Prandaj, ato mund të thahen lehtësisht,” tha Jakob Esko, një shef kuzhine.

Domate

Lëngësia e një domateje është ndër karakteristikat e saj më tërheqëse, por është gjithashtu një burim kryesor i mosfunksionimit kur përfshihet pjekja në skarë.