Stil jete

8 mënyra për të mbrojtur veten online

8 mënyra për të mbrojtur veten online

Në botën dinamike të sotme, përdoruesit e internetit duhet të dinë si të qëndrojnë të sigurt dhe të mbajnë larg kriminelët kibernetikë. Nuk është shumë e lehtë, por nuk është as e pamundur. Fatmirësisht, nuk duhet të jesh një magjistar kompjuteri për ta mbajtur veten të sigurt.

Përdorni fotografi të ndryshme për secilën prej llogarive tuaja në mediat sociale.

8 mënyra për të mbrojtur veten online

Pra jo të njëjtën kudo, edhe në Facebook, edhe në Instagram, edhe në Twitter.

Kujdes me quiz-et që u përgjigjeni. Ka disa raste kur hacker-at nëpër linqet që klikoni, gjenerojnë informacione rreth të dhënave tuaja: nga password-et, tek numrat e kartave të bankës.

8 mënyra për të mbrojtur veten online

“Sa është kodi i Wireless?” Shmange këtë pyetje që e bën kudo ku shkon. Përdorimi i Ëifi vend e pa vend mund të jetë i rrezikshëm. Dikush mund t`jua vjedhë më lehtë të dhënat nga Wireless i tij.

8 mënyra për të mbrojtur veten online

Mos shpërnda asnjëherë location ku ndodhesh.

8 mënyra për të mbrojtur veten online

Zgjidhe ti nëse dëshiron që të tjerët të të bëjnë tag apo jo.

8 mënyra për të mbrojtur veten online

Kujdes me faqet që hapen papritur, sidomos në faqet pirate të filmave online.

8 mënyra për të mbrojtur veten online

Përdor më shumë incognito. Është më e sigurtë.

8 mënyra për të mbrojtur veten online

Kur ju del kjo gjë, shtyp “Deny” e jo “Allow”, meqë e ke më sipër.

8 mënyra për të mbrojtur veten online

Tiranapost.al