Stil jete

8 të famshëm të Hollivudit me IQ çuditërisht të lartë

8 të famshëm të Hollivudit me IQ çuditërisht të

Shumë të famshëm janë të njohur për talentin e tyre dhe jo për inteligjencën, por mos lejoni që kjo t'ju mashtrojë - ka shumë të famshëm të zgjuar atje. Ja 8 prej tyre.

1. Rowan Atkinson - 178

8 të famshëm të Hollivudit me IQ çuditërisht të

Vetëm 0.1% e popullsisë ka një IQ aq të lartë sa Rowan. Aktori studioi në 2 universitete prestigjioze në Mbretërinë e Bashkuar: Universitetin e Newcastle dhe Universitetin e Oksfordit dhe mori një diplomë në Inxhinieri Elektrike. Më vonë ai vendosi t'i kushtonte jetën aktrimit.

2. Lady Gaga - 166

8 të famshëm të Hollivudit me IQ çuditërisht të

Gaga studioi muzikë dhe teatër në Shkollën e Arteve Tisch të Universitetit të Nju Jorkut. Ajo gjithashtu u pranua herët në Collaborative Arts Project 21 , një konservator teatri muzikor.

3. Cindy Crawford — 154

8 të famshëm të Hollivudit me IQ çuditërisht të

Cindy Crawford u zbulua si modele ndërsa studionte inxhinierinë kimike në Universitetin Northwestern. Ajo nënshkroi kontratën e saj të parë të modelimit në 1984 dhe i përdori paratë për të paguar shkollwn. Megjithatë, më vonë ajo e la shkollën dhe u fokusua në karrierën e saj të modelingut.

4. Ashton Kutcher - 160

8 të famshëm të Hollivudit me IQ çuditërisht të

Ashton u diplomua në inxhinieri biokimike në Universitetin e Iowa-s përpara se të linte studimet për të ndjekur modelingun dhe aktrimin me kohë të plotë. Pavarësisht se nuk ka përfunduar diplomën e tij, Kutcher është një sipërmarrës i suksesshëm i teknologjisë.

5. Matt Damon - 160

8 të famshëm të Hollivudit me IQ çuditërisht të

Matt studioi anglisht në Universitetin e Harvardit, por nuk u diplomua kurrë .Atij i pëlqente të shkruante drama dhe e dinte që do të bëhej aktor.

6. Quentin Tarantino - 160

8 të famshëm të Hollivudit me IQ çuditërisht të

Quentin nuk shkoi në kolegj. Pasi la shkollën në moshën 15-vjeçare, filloi të punonte si drejtues në një kinema dhe shkroi skenarë.

7. Lisa Kudrow - 154

8 të famshëm të Hollivudit me IQ çuditërisht të

Lisa u diplomua në Kolegjin Vassar dhe ndoqi një karrierë në neuroshkencë. Ajo punoi me babanë e saj, specialist i dhimbjeve të kokës, për 8 vjet përpara se të futej në botën e aktrimit. Aktorja madje kreu një studim klinik mbi dhimbjet e kokës.

8. Ben Affleck - 154

8 të famshëm të Hollivudit me IQ çuditërisht të

Ben shkoi në shkollën latine Rindge në Massachusetts. Më pas ai hyri në Universitetin e Vermontit dhe kaloi disa muaj duke studiuar spanjisht, por më vonë e braktisi pas një semestri. Aktori gjithashtu fitoi një gradw nderi në artet e bukura në vitin 2013 nga Universiteti Brown.