Stil jete

9 rregullat që i shkel çdo ditë pa e ditur

9 rregullat që i shkel çdo ditë pa e ditur

Për të bërë një prezantim të mirë të vetes, për të lënë një përshtypje të mirë, por edhe për të qenë brenda rregullave të etikës, duhet të dish 9 detaje të vogla.

Mund të jesh duke i bërë gabim, se mbase as nuk e di si është forma korrekte e këtyre veprimeve.

9 rregullat që i shkel çdo ditë pa e ditur

Për shembull, kur takohesh me dikë i jep njërën dorë dhe me tjetrën e kap tek krahu

Jep thjesht dorën, mos e mbaj dhe mos e shtrëngo për një kohë të gjatë dhe respekto hapësirën sociale të njeriut që ke përballë. Sidomos në kohë pandemie...

Një burrë duhet ta përkulë trupin kur takon një grua

Edhe ky është një rregull që shumë pak e dinë dhe e zbatojnë.

Shkon vonë në takime

9 rregullat që i shkel çdo ditë pa e ditur

Në mos nuk mund të jesh më herët, duhet të jesh të paktën në orar. Nëse ndodh të shkosh vonë, kërko falje.

Bën komplimenta të tepërta

Gjella me kripë dhe kripa me karar. Komplimentet janë të vlefshme vetëm atëherë kur ke parë vërtet detajet.

Rregullat e mirësjelljes sugjerojnë se për të takuar dikë për herë të parë duhet të ketë gjithmonë një ndërmjetës

Për shembull, një mik ose i njohur i përbashkët. Kështu akulli thyhet më lehtë dhe pa gabime.

Një burrë s`duhet ta mbajë kurrë çantën e një gruaje

9 rregullat që i shkel çdo ditë pa e ditur

Dhe madje as për ta ndihmuar. Një burrë mban pallton e gruas apo xhaketën, vetëm për ta ndihmuar ta heqë ose ta veshë.

Kurse për veshjet:

9 rregullat që i shkel çdo ditë pa e ditur

9 rregullat që i shkel çdo ditë pa e ditur

9 rregullat që i shkel çdo ditë pa e ditur

Burrat me të gjitha kopsat e xhaketës të mbyllura, kurse gratë në takime zyrtare me vëthë të vegjël dhe jo të gjatë.

9 rregullat që i shkel çdo ditë pa e ditur

Dhe mos harro, duart mbi tryezë mos i vendos kurrë, as kur je për një çaj a kafe.

*Burimi Bright Side