Stil jete

A duhet të vendosim më shumë krem dielli në ditët e nxehta?

A duhet të vendosim më shumë krem dielli në ditët e

Ditët e nxehta do të vazhdojnë edhe për disa javë. Jemi ende në kulmin e verës dhe pyetja që mund t`i bëjë kushdo vetes është: A duhet të vendos më shumë krem dielli në ditët më të nxehta?

Së pari kushdo duhet të kuptojë se ç`do të thotë UV. Do të thotë rrezatim ultravjollcë që shkon nga 1 në 11+. Ky është një tregues që shpjegon sa shpejt mund të digjesh nga dielli. Sa më e madhe të jetë UV, aq më shpejt mund të ndodhë diegia. Ndaj duhen marrë masa paraprake.

Indeksi, i cili është përpiluar nga Agjencia për Mbrojtjen e Mjedisit (EPA), llogaritet në bazë të ditës së ardhshme të paktën në SHBA.

Këndi më i lartë i diellit, ose ndryshe dielli më i fortë është në mesditë, midis orës 12:00 dhe 2 të pasdites.

Por temperatura më e lartë e ditës zakonisht ndodh ndërmjet orës 15:00. dhe 6 pasdite.

Nxehtësia e lartë nuk do të thotë gjithmonë se ka një indeks të lartë UV. Në fakt, indeksi UV mund të jetë saktësisht i njëjtë në një ditë shumë të nxehtë dhe në një ditë të ftohtë.

Nëse dëshironi të kontrolloni indeksin UV, por nuk keni një smartphone në dispozicion, provoni këtë truk: Nëse hija juaj është më e gjatë se ju, indeksi UV ka të ngjarë të jetë i ulët.

Nëse hija juaj është më e shkurtër, indeksi UV ka të ngjarë të jetë i lartë dhe ju duhet të kërkoni hije dhe të përdorni krem ??dielli SPF 30+ ose më të lartë.

Aplikoni dhe riaplikoni kremin tuaj kundër diellit këtë verë - veçanërisht kur indeksi UV është i lartë dhe veçanërisht nëse jeni duke djersitur.

Dhe po, në ditët e nxehta duhet të vendosësh më shumë krem. Sa herë që djersin.